Διαδίκτυο

Ψεύτικη λίστα με επικίνδυνες συμβουλές για τον κορωνοϊό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο

Μια λίστα, η οποία υποτίθεται πως δημοσιεύτηκε από το Στάνφορντ έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, παρόλο που αυτά που προτείνει θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο.

Προτρέπει τον κόσμο να προβεί σε συμπεριφορές τελείως άσκοπες και προτείνει ψευδείς τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ελέγξει εάν φέρει τον Covid-19.

Η συγκεκριμένη λίστα ξεκινάει με ένα μήνυμα το οποίο λέει ότι προέρχεται από ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου του Στάνφορντ, κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Ειδικοί ισχυρίζονται πως οι συμβουλές που δίνονται στο εν λόγω μήνυμα δεν ισχύουν και πως κάποιες από αυτές, παρόλο που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία είναι πρακτικά άχρηστες.

Επιπλέον, το μήνυμα αναφέρει ότι κάποιος μπορεί να αντιληφθεί εάν πάσχει από τον ιό κρατώντας την ανάσα του για δέκα δευτερόλεπτα. Εφόσον κάποιος μπορεί να το κάνει τότε οι πνεύμονές του δε θα προσβληθούν από τον ιό.

Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε πόσα άτομα έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς έχει κοινοποιηθεί πολλές φορές. Ωστόσο, σίγουρα έχει αναδημοσιευτεί δεκάδες χιλιάδες φορές.

 

Aποδόθηκε στα ελληνικά από την Εβίτα Σπυριδάκου

Με πληροφορίες από Ιndependent