Απάτες, Ασφάλεια διαδικτύου, Διαδικτυακές απειλές

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΑΚΤΟ | Νέα Μορφή Απάτης!

Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών εφιστά το CSI Institute, για νέα μορφή απάτης μέσω του Facebook, κατόπιν πολλών μηνυμάτων και κλήσεων που δέχθηκε τις τελευταίες ώρες.

Ειδικότερα, επιτήδειοι υποδύονται διάσημους, οι οποίοι έρχονται σε επικοινωνία με ανυποψίαστους πολίτες μέσω μηνύματος στο Facebook, με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό. Αυτό που κάνουν, είναι να ρωτάνε τους πολίτες εάν τους αρέσουν για παράδειγμα οι ταινίες ή τα τραγούδια τους και έπειτα τους προτείνουν να συνεργαστούν. Μετέπειτα η επικοινωνία τους συνεχίζεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ζητάνε για την έναρξη της συνεργασίας από το δυνάμει θύμα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το CSI Institute σας συμβουλεύει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να ακολουθείτε τους εξής κανόνες για την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο:

 Μην απαντήσετε!
 Διαγράψτε το και μπλοκάρετε τον λογαριασμό αποστολέα!
 Μην πατήσετε οποιοδήποτε link εμπεριέχει!
 Μη δώσετε κανένα προσωπικό σας στοιχείο!
 Μη συνδεθείτε με τα στοιχεία που σας ζητούν σε καμία εφαρμογή!

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο, μπορούν να επικοινωνούν για συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικές με το διαδίκτυο στο Ινστιτούτο μας (CSI Institute) στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στο 2111 82 18 18 ή στο 215 215 1011
Στέλνοντας e-mail στο info@csii.gr

Καθώς και με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να καταγγέλλουν παράνομες δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά : 11188
Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω Twitter: «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR

Η ομάδα του CSI Institute