Διαδικτυακές απειλές, Διαδίκτυο

Oι πωλήσεις ναρκωτικών στο dark net αυξάνονται δραματικά στην Αγγλία

Ο αριθμός των ανθρώπων που αγοράζουν ναρκωτικά στο Dark Web στην Αγγλία έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2014, σύμφωνα με το BBC.

Τα στοιχεία σχετικής έρευνας έδειξαν ότι ο αριθμός των χρηστών ναρκωτικών στην Αγγλία που αγοράζουν προϊόντα από εκεί αυξήθηκε από 12,4% σε σχεδόν 28,6% από το 2014.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ Adam Winstock, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι δεν κατανοούν τους κινδύνους που συνεπάγεται η αγορά ναρκωτικών στο διαδίκτυο.

«Αν δώσατε το όνομά σας, σίγουρα κάποιος ξέρει ότι έχετε αγοράσει παράνομα ναρκωτικά», είπε. “Και τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας εκβιάσουν”.

Εκατοντάδες άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν εξαπατηθεί ή εκβιασθεί από τους πωλητές ενώ προσπαθούν να αποκτήσουν ναρκωτικές ουσίες στο Dark Web.

Τους τελευταίους μήνες, ο οργανισμός που ασχολείται με την αστυνόμευση του Dark Web στο Ηνωμένο Βασίλειο, συντέλεσε στο να κλείσουν αρκετές μεγάλες αγορές εκεί.

Ο Caleb Daniels, ειδικός στην κρυπτογράφηση και είπε: “Περισσότεροι χρήστες αναζητούν στο διαδίκτυο μη δοκιμασμένους ιστότοπους.”

“Αυτό και τους αφήνει ευάλωτους στον εκβιασμό”, ολοκλήρωσε.

Ένας άλλος  εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε: «Η αντιμετώπιση της απειλής του κυβερνο-εγκλήματος αποτελεί προτεραιότητα.

“Είχαμε πολλές επιτυχίες και έχουμε κάνει πολλές έρευνες για εγκληματική δραστηριότητα, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε καταδίκη ατόμων που αντιμετωπίζουν μακρές ποινές φυλάκισης.