Διαδίκτυο, Τεχνολογία

Νέα δυνατότητα κλήσεων ήχου και βίντεο στην πλατφόρμα Χ

Οι χρήστες του X θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Elon Musk για να πραγματοποιούν κλήσεις ήχου και βίντεο σε άλλους χρήστες.

Ο Elon Musk, ο οποίος αγόρασε την πλατφόρμα – επίσημα γνωστή ως Twitter – το περασμένο φθινόπωρο, ανακοίνωσε την έναρξη μιας πρώιμης έκδοσης της υπηρεσίας κλήσεων για επιλεγμένους χρήστες στη σελίδα του προφίλ του X την Τετάρτη. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια νέα ρύθμιση “Ενεργοποίηση κλήσης ήχου και βίντεο”, η οποία αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία και, στη συνέχεια, να επιλέξουν με ποιον θα τη χρησιμοποιήσουν. Περιλαμβάνoνται ακόμη επιλογές για να επιτρέπονται κλήσεις ήχου και βίντεο μόνο από άτομα που υπάρχουν στη λίστα διευθύνσεών σας, άτομα που ακολουθείτε, επαληθευμένους χρήστες ή και τα τρία.

Η ανάρτηση για την ανακοίνωση της νέα αυτής λειτουργίας, έδινε παράλληλα και οδηγίες για την ενεργοποίηση της, οι οποίες είναι οι εξής: “Για να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση βίντεο και φωνητικών κλήσεων στο : Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Άμεσα μηνύματα > Ενεργοποίηση κλήσεων ήχου και βίντεο”.

Σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση σχετικά με τη λειτουργία, οι χρήστες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία κλήσεων ήχου και βίντεο δεν θα χρειάζονται  αριθμό τηλεφώνου για να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία. Η λειτουργία κλήσεων ήχου και βίντεο θα είναι τελικά διαθέσιμη για λήψη στο App store της Apple, στο Play του Android της Google και σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Η πραγματοποίηση της κλήσης θα επιτυγχάνεται ανοίγοντας ένα DM με έναν άλλο χρήστη, επιλέγοντας το εικονίδιο του τηλεφώνου στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέγοντας κλήση ήχου ή βίντεο.