Απάτες, Διαδικτυακές απειλές

Νέα απάτη «phishing» | Άρπαξαν 7.500 ευρώ από 37χρονη

Οι δράστες την παραπλάνησαν με «μαϊμού» SMS στο κινητό της που πίστεψε ότι προερχόταν από την τράπεζά της και καταχώρησε σε αυτό τους κωδικούς της χρεωστικής τραπεζικής κάρτας της

Δίνουν και παίρνουν σε όλη τη χώρα οι απάτες με τη μέθοδο phishing και καθημερινά ανυποψίαστοι πολίτες βλέπουν με τρόμο τις τραπεζικές καταθέσεις τους να αλλάζουν χέρια, όπως την έπαθε και μια 37χρονη Ελληνίδα στην Πτολεμαΐδα.

Η άτυχη 37χρονη χρεώθηκε συνολικά με 7.508 ευρώ, ωστόσο οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τα στοιχεία που βρήκαν κατά την έρευνα που έκαναν και εξακρίβωσαν ότι ένας από τους δυο δράστες ήταν αλλοδαπός. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης και η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και του συνεργού του.

Παρόμοια απάτη και στην Βέροια

Με την ίδια μέθοδο, του «μαϊμού» ηλεκτρονικού μηνύματος που δήθεν προερχόταν από τράπεζα, κατάφερε και ένας Έλληνας να υφαρπάξει τους προσωπικούς κωδικούς ενός κατοίκου της Βέροιας, τον περασμένο Ιούλιο. Ο δράστης άρπαξε το ποσό των 2.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος, όμως ταυτοποιήθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.
Πηγή: protothema.gr