Διαδικτυακές απειλές, Διαδίκτυο

Η απάτη με το ημερολόγιο του Google που προσθέτει κακόβουλες ιστοσελίδες στο πρόγραμμά σας

Στην απάτη ,ένα γεγονός θα εμφανιστεί στην οθόνη του ημερολογίου της Google. Τότε η περιγραφή θα τους ζητήσει να κάνουν μία έρευνα ή να ζητήσουν ανταμοιβή μετρητών. Έπειτα θα εμφανιστεί ένας σύνδεσμος όπου θα προτρέπει τους χρήστες να δώσουν προσωπικά και οικονομικά δεδομένα τους.

Η δομή του Google calendar είναι τέτοια που ευνοεί τέτοιου είδους απάτες. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιμελείς ως προς την πηγή αυτής της πληροφορίας καθώς μπορεί μεν να προέρχεται από γνωστό τους πρόσωπο αλλά μπορεί να είναι και από κάποιον άγνωστο που θέλει να τους εξαπατήσει.

Η Dana Froome πρόσφατα έλαβε στο Google calendar μία πρόσκληση για μία εκδήλωση. Ωστόσο , κοιτώντας πιο προσεκτικά στο ημερολόγιό της ανακάλυψε ότι αυτό ήταν ψεύτικο και ότι ποτέ δεν το είχε προγραμματίσει. Η ίδια το διέγραψε αμέσως ,ώστε να προστατευτεί.

Όπως το WIRED επισημαίνει οι χρήστες μπορούν να προστατευθούν ,αλλάζοντας τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους ως εξής.

1.Ανοίγεις τις ρυθμίσεις του ημερολογίου GOOGLE σε ένα πρόγραμμα περιήγησης της επιφάνειας εργασίας.

2.Πηγαίνεις στις ρυθμίσεις εκδηλώσεων> αυτόματη πρόσθεση εκδηλώσεων και επιλέγεις ‘’όχι, μόνο προβολή εκδηλώσεων που έχω απαντήσει’’. Επίσης κάτω από την προβολή επιλογών ,φρόντισε ώστε το κουμπί γεγονότα που έχουν απορριφθεί να  είναι απενεργοποιημένο προκειμένου στο μέλλον να μην συνεχίζεις να δέχεσαι κακόβουλα μηνύματα.

Η GOOGLE θέλει να διευκολύνει τους χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής αλλά δυστυχώς οι κίνδυνοι σε τέτοιες ρυθμίσεις παραμονεύουν.

 

Mε πληροφορίες από Mashable