Διαδικτυακές απειλές, Διαδίκτυο, Τεχνολογία

Apple: «Μην καλύπτετε την κάμερα των MacBook, MacBook Air, και MacBook Pro σας»

Η Apple ενημερώνει τους χρήστες της πως το να καλύπτουν την κάμερα του υπολογιστή, του Ipad και του κινητού τους με προστατευτικό αυτοκόλλητο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην οθόνη της συσκευής καθώς είναι ήδη  σχεδιασμένες για να προστατεύουν το απόρρητό των χρηστών τους.

«Οι φορητοί υπολογιστές Mac διαθέτουν ενδεικτική λυχνία κάμερας για να σας ενημερώνουν πότε είναι ενεργοποιημένη η κάμερα. Εάν κλείσετε το φορητό υπολογιστή Mac με εγκατεστημένο κάλυμμα κάμερας, ενδέχεται να προκαλέσετε ζημιά στην οθόνη σας, επειδή η απόσταση μεταξύ της οθόνης και του πληκτρολογίου είναι ειδικά σχεδιασμένη. Η κάλυψη της ενσωματωμένης κάμερας ενδέχεται επίσης να επηρεάσει τον αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος και να αποτρέψει τη λειτουργίες όπως η αυτόματη φωτεινότητα και ο πραγματικός τόνος. Ως εναλλακτική λύση για ένα κάλυμμα κάμερας, χρησιμοποιήστε τη λυχνία ένδειξης κάμερας για να προσδιορίσετε εάν η κάμερα σας είναι ενεργή και αποφασίστε ποιες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα στις Προτιμήσεις συστήματος», επισημαίνει η Apple σε σχετική ανακοίνωση.

Παρακολουθήστε την πράσινη ενδεικτική λυχνία κάμερας:

«Σχεδιάζουμε προϊόντα Apple για να προστατεύσουμε το απόρρητό σας και να σας δώσουμε τον έλεγχο των πληροφοριών σας. Τα προϊόντα και οι δυνατότητές μας περιλαμβάνουν καινοτόμες τεχνολογίες απορρήτου και τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν το μέγεθος των δεδομένων σας στα οποία μπορούμε – ή οποιοσδήποτε άλλος – να έχουμε πρόσβαση. Και οι ισχυρές δυνατότητες ασφαλείας βοηθούν στην αποφυγή πρόσβασης των πληροφοριών σας σε κανέναν εκτός από εσάς. Η κάμερα FaceTime HD ενσωματωμένη στον υπολογιστή σας Mac έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το απόρρητό σας και χρησιμοποιεί μια ενδεικτική λυχνία κάμερας που ανάβει πράσινη όταν η κάμερα είναι ενεργή. Έτσι θα ξέρετε πάντα πότε είναι ανοιχτή η κάμερα σας», επισημαίνεται εξίσου στην εν λόγω ανακοίνωση.

Ελέγξτε ποιες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα:

Ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην ενσωματωμένη κάμερα. Πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάμερά σας στο macOS Mojave ή νεότερη έκδοση, πρέπει πρώτα να της δώσετε την άδεια. Για να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν άδεια να χρησιμοποιούν την κάμερα και να επιτρέπουν την  πρόσβαση στην εφαρμογή, μάθετε πώς να ελέγχετε την πρόσβαση στην κάμερα στο Mac σας στις Προτιμήσεις συστήματος.

Εάν το περιβάλλον εργασίας σας απαιτεί να καλύψετε την κάμερα στο φορητό υπολογιστή Mac, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να αποφύγετε την καταστροφή της οθόνης:

  • Βεβαιωθείτε ότι το κάλυμμα της κάμερας δεν είναι παχύτερο από ένα μέσο χαρτί εκτυπωτή
  • Αποφύγετε τη χρήση καλύμματος κάμερας που αφήνει κολλητικά υπολείμματα.
  • Εάν εγκαταστήσετε ένα κάλυμμα κάμερας παχύτερο από 0,1 mm, αφαιρέστε το κάλυμμα της κάμερας πριν κλείσετε τον υπολογιστή σας.

 

Μετάφραση-Απόδοση: Χριστιάνα Ευσταθίου