Μη κατηγοριοποιημένο

Το Instagram θα αποτελέσει πεδίο μάχης για την παραπληροφόρηση το 2020, λένε οι ειδικοί

Τα βίντεο και τα meme πρόκειται να καταστούν οι κυρίαρχες μορφές παραπληροφόρησης γύρω από τις εκλογές του 2020 , σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν με το NBC News.

 

nbcnews.com

Αυτό σημαίνει ότι το Instagram, μακράν το πιο δημοφιλές app φωτογραφιών , θα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέσο για τις προσπάθειες χειραγώγησης – και υπάρχουν ήδη οι πρώτες ενδείξεις.

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αφαιρέθηκαν 50 λογαριασμοί από το Instagram που συνδέονται με μια εκστρατεία στη Ρωσία – και μόνο ένας λογαριασμός από το Facebook.

Ενώ οι εταιρείες κοινωνικών μέσων έχουν καταφέρει να μειώσουν τα περιστατικά αυτά που βασίζονται σε κείμενο, οι αναλυτές παραπληροφόρησης λένε ότι meme και βίντεο είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθούν, πιο εύκολο να δημιουργηθούν και να επιτύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με μεγαλύτερη επιτυχία από ένα τυπικό post.

Έχουν επίσης ανακοινωθεί νέες προσπάθειες για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης με βάση τις εικόνες, λέγοντας ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανίζεται όταν οι χρήστες προσπαθούν να μοιραστούν μηνύματα στο  Instagram που έχουν βαθμολογηθεί ως ψευδή ή εν μέρει ψευδή από έναν τρίτο παράγοντα . Αυτό το αναδυόμενο παράθυρο θα ειδοποιεί ένα χρήστη ότι πρόκειται να μοιραστεί κάτι αναληθές και θα του παράσχει την επιλογή να ακυρώσει τη δημοσίευση.

Σε μια συνέντευξη με τον Lester Holt του NBC , ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι είδε ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα “όλο και περισσότερο με πιο εξελιγμένες τακτικές προσπαθούν να παρεμβαίνουν στις εκλογές”, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του έχει “ένα ολοκληρωμένο σχέδιο” για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης του 2020.”