Μη κατηγοριοποιημένο

Τεράστιο δίκτυο παιδόφιλων στο dark web – 337 συλλήψεις σε 38 χώρες και σοκαριστικά ευρήματα

 

Οι αρχές «ξεσκέπασαν» μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές αγορές παιδικής πορνογραφίας

 

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά την ανακάλυψη μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως αγορές παιδικού πορνογραφικού υλικού στο dark web , δήλωσαν οι ερευνητές.

Ο ιστότοπος είχε πάνω από 200.000 βίντεο και είχε κλείσει το περασμένο έτος μετά από έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου για παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση. Ωστόσο, την Τετάρτη, αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι μετά από διεξοδική έρευνα, 337 ύποπτοι χρήστες συνελήφθησαν σε 38 χώρες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν απαγγείλει εννέα κατηγορίες εναντίον του ιδιοκτήτη του ιστοτόπου, του Jong Woo Son, 23 ετών, από τη Νότια Κορέα, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη φυλακή. Η έρευνα έδειξε πως είχαν γίνει 7.300 συναλλαγές Bitcoin αξίας άνω των 730.000 δολαρίων.Ο ιστότοπος ήταν διαθέσιμος αποκλειστικά στον λεγόμενο σκοτεινό ιστό, ένα τμήμα του διαδικτύου το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους χρήστες ώστε να μην ανιχνεύονται τα σκοτεινά ψηφιακά αποτυπώματά τους. Οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν βίντεο χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση και η ετήσια συμμετοχή τους ήταν περίπου 300 δολάρια σύμφωνα με την σημερινή ισοτιμία για το ψηφιακό νόμισμα.

Ο ιστότοπος λειτουργούσε από τη Νότια Κορέα και είχε σχεδόν οκτώ terabytes περιεχομένου με βίντεο παιδικής κακοποίησης. Τα ευρήματα ήταν σοκαριστικά με βίντεο για σεξουαλικές πράξεις με παιδιά, ακόμη και βρέφη. Πολλά από τα βίντεο αυτά έδειχναν εικόνες παιδιών που δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Το δίκτυο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας για τον παιδεραστή Matthew Falder από την Αγγλία, ο οποίος φυλακίστηκε εδώ και 25 χρόνια.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν μεταξύ άλλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αμερική, τη Νότια Κορέα, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τσεχία και τον Καναδά.

Πηγή: lifo.gr