Μη κατηγοριοποιημένο

Ανησυχία και φροντίδα…

Από την Πόλυ Κεφάλα,

Έχω ακούσει αρκετούς ανθρώπους να λένε αρρώστησε ο/η σύντροφός μου και ανησυχώ πολύ, πιο πολύ από ότι εάν αρρωστήσω εγώ.

Αυτό με βάση την ψυχολογία ορίζεται ως αγάπη άνευ όρων και αυτό γιατί νοιάζεται κάνεις πραγματικά και αληθινά για το άτομο που έχει δίπλα του,όπως ακριβώς ο γονιός για το παιδί.

Σε καταστάσεις κρίσιμες και αγχωτικες το νοιαξιμο και η φροντίδα είναι στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν και να ηρεμήσουν το σύντροφο ή το παιδί που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Η συντροφικοτητα καθώς και μια υγιής σχέση φαίνεται όχι μόνο σε εύκολες καταστασεις αλλά ένα μεγάλο μέρος της σχέσης φαίνεται σε πιεστικές και δύσκολες στιγμές από την ανταπόκριση, την αλληλεπιδραση των συντρόφων, την κατανόηση, την υπομονή και την επιμονή σε όποιο σταυρό και αν “κουβαλούν”.

Όταν κανείς φροντίζει τον/την συντρόφου του ο σωματικός και ψυχικός πόνος γίνεται πιο “ελαφρύς” και αυτό γιατί νιώθουμε και κατανοούμε το φροντιστικο κομμάτι που εισπράττουμε.

Η οποία μορφής φροντίδα για τον οποιοδήποτε είναι ανακουφιστικη και αποδεχουμενη από τους περισσότερους από εμάς, όμως ακόμα και σε αυτό το κόμματι χρειάζεται ισορροπία ώστε να μην γίνει “καταχρηση”του ατόμου που προσφέρει βοήθεια.

Σε αυτές τις καταστάσεις ή ενσυναίσθηση είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει και στις δύο πλευρές, όσο δύσκολη και εάν είναι η καθημερινότητα όσες δυσκολίες και εάν υπάρχουν να θυμάστε πως προσπαθείτε και κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε και να θυμάστε όλα βελτιώνονται και κάποιες καταστάσεις μπορείς και να διορθωθούν.