Ασφάλεια διαδικτύου, Διαδικτυακές απειλές, Διαδίκτυο

VIDEO | EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ LIVE , Ο Πρόεδρος του CSIi, κ.Μανώλης Σφακιανάκης μιλάει για την παρακολούθηση μέσω διαδικτύου

Ο Πρόεδρος του CSI Institute, κ. Σφακιανάκης αναφέρει στο παρακάτω βίντεο, πως μέσω του διαδικτύου είναι πολύ εύκολο να σε παρακολουθούν. Όσοι λοιπόν, τα θέλουν όλα δικά τους, οι κακοποιοί, οι γυναικοκτόνοι που δεν μπορούν να νιώσουν πως μία γυναίκα θα τους εγκαταλείψει ή πως δεν τους αγαπάει πια, θα αρχίσουν να την παρακολουθούν παράνομα. Όλες οι παρακολουθήσεις είναι παράνομες. Επισημαίνει πως, όπως βάζουμε τεθωρακισμένες πόρτες, κάμερες, συναγερμούς στο σπίτι μας, έτσι πρέπει να κάνουμε και με το διαδίκτυο. Δηλαδή, για να έχουμε ένα ασφαλές διαδίκτυο πρέπει να του βάλουμε προστασία, κάποιο firewall. Διαφορετικά τονίζει πως θα μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει στις συσκευές μας και θα μας παρακολουθεί.

Εάν δεν υπάρχει firewall και ένας δύσκολος κωδικός πρόσβασης στο διαδίκτυο μας (όχι ο εργοστασιακός κωδικός που ήδη υπάρχει), τότε μπορούν μέσω του σκαναρίσματος του ρούτερ ή του wifi να διεισδύσουν, όχι μόνο στο διαδίκτυο μας αλλά και σε συναγερμούς, κάμερες και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στο κινητό μας, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί κάθε κίνηση μας. Επομένως, χωρίς firewall είμαστε ευάλωτοι.

Κλείνοντας,  ο κ. Σφακιανάκης αναφέρει πως το έγκλημα πλέον έχει μεταλλαχθεί, από παραδοσιακό έχει γίνει ηλεκτρονικό, και πως ο εγκληματίας πλέον είναι ένας εξελιγμένος κλέφτης. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 2152151011 ή στο email info@csii.gr .

Aκολουθήστε μας στο Facebook και στο Ιnstagram !

Kάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube !