Μεταφράζει η Κατερίνα Παπασμηνασιάν, Φοιτήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας
Περισσότερο περιεχόμενο θα δημιουργηθεί στο YouTube με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.
Η πλατφόρμα ανακοίνωσε διάφορα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τους δημιουργούς στην ετήσια εκδήλωση Made on YouTube. Μεταξύ των λειτουργιών που θα έρθουν αργότερα μέσα σε αυτή τη χρονιά ή την επόμενη, είναι τα φόντο φωτογραφιών και βίντεο που δημιουργούνται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, οι προτάσεις θεμάτων βίντεο και η αναζήτηση μουσικής.
Μία νέα λειτουργία με την ονομασία Dream Screen θα χρησιμοποιεί βίντεο και φωτογραφίες που θα έχουν δημιουργηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη και τα οποία οι δημιουργοί θα μπορούν να τοποθετήσουν στο φόντο των δικών τους YouTube Shorts. Αρχικά, οι δημιουργοί θα μπορούν να πληκτρολογούν οδηγίες για να δημιουργούν φόντο. Το YouTube υποστηρίζει ότι οι δημιουργοί θα μπορούν να αναμιγνύουν και να επεξεργάζονται το υπάρχον περιεχόμενο τους χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργούν καινούργιο.
Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης θα αρχίσουν, επίσης, να ενημερώνουν για το είδος του περιεχομένου που παράγουν οι δημιουργοί. Μία νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης στο YouTube Studio, θα δημιουργεί ιδέες θεμάτων και περιγράμματα για πιθανά βίντεο. Οι προτάσεις της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι εξατομικευμένες για κάθε δημιουργό, σύμφωνα με το YouTube, και θα βασίζονται σε ό,τι είναι ήδη δημοφιλές στο κοινό. Επιπρόσθετα, ένα σύστημα μουσικών συστάσεων τεχνητής νοημοσύνης θα λαμβάνει μία γραπτή περιγραφή του βίντεο του δημιουργού και θα προτείνει έναν ήχο προς χρήση.
Τέλος, το YouTube ανακοίνωσε μια λειτουργία τεχνητής μεταγλώττισης, η οποία θα επιτρέπει στους δημιουργούς να μεταγλωττίζουν τα βίντεο τους σε άλλες γλώσσες. Το YouTube έφερε την ομάδα Aloud από την Area 120 νωρίτερα φέτος για να βοηθήσει στην δημιουργία της λειτουργίας αυτής.
Η αλλαγή στο πως ψηφιακοί δημιουργοί δημιουργούν περιεχόμενο έχει ήδη ξεκινήσει για τα καλά μετά την έκρηξη φτηνών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης τον τελευταίο χρόνο. Καθώς η μητρική εταιρία του YouTube, η Google, διοχετεύει χρήματα στα παραγωγικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, το YouTube εισήγαγε, επίσης σιγά-σιγά εργαλεία που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των περιλήψεων βίντεο. Στο μεγαλύτερο προϊόν της Google, την Αναζήτηση, η εταιρεία δοκιμάζει ήδη την τοποθέτηση αποτελεσμάτων αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης (Search Generative Experience).
Η πληθώρα νέων προϊόντων του YouTube με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι δημιουργοί σχεδιάζουν, δημιουργούν και δομούν το περιεχόμενό τους. Οι διορατικές γνώσεις με βάση την τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν πιθανότατα το είδος του περιεχομένου στο οποίο οι δημιουργοί θα διπλασιάσουν τις δραστηριότητες τους, και το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη – που είναι ήδη viral στο YouTube- θα γίνει ακόμα πιο γνωστό. Άλλες πλατφόρμες όπως το TikTok έχουν ήδη εισαγάγει ετικέτες για να αναγνωρίζουν το υλικό που παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη.
Πηγή:
https://www.theverge.com/2023/9/21/23883749/youtube-generative-ai-dream-screen-creators
Η εθελοντική ομάδα του CSI Institute, αποτελούμενη από εξειδικευμένους επιστήμονες όπως, ψυχολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους καθώς και τεχνικούς δικτύων & πληροφορικής, είναι κοντά σας παρέχοντας πληροφορία, ενημέρωση και γνώση μέσα από ποικίλα θέματα αρθρογραφίας.