Μη κατηγοριοποιημένο

To Tέξας προσπαθεί να ανακάμψει από συντονισμένη επίθεση σε 22 κυβερνητικούς στόχους

Τουλάχιστον 22 πόλεις στο Τέξας εργάζονται για να ανακάμψουν από μια συντονισμένη επίθεση ransomware στα δίκτυα υπολογιστών τους.

‘Τα αποδεικτικά στοιχεία εξακολουθούν να καταδεικνύουν έναν κύριο υπαίτιο για την απειλή”, δήλωσε ο Elliott Sprehe του Τμήματος Πληροφοριακών Πόρων του Τέξας, την Τρίτη. Ο οργανισμός αρνήθηκε να μοιραστεί τις υποθέσεις σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος για την επίυεση, αναφέροντας πώς αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια συνεχής ομοσπονδιακή έρευνα. Το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας βοηθούν στο να βρεθούν απαντήσεις.

Το Ransomware είναι η πιο συχνή τακτική για τους εγκληματίες χάκερ που επιθυμούν να βγάλουν εύκολα χρήματα. Λειτουργεί με την κρυπτογράφηση του υπολογιστή του θύματος, και κατόπιν με την απαίτηση πληρωμής – συχνά σε bitcoin – για να το ξεκλειδώσει ο υπολογιστής του θύματος.

“Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο συντονισμένη επίθεση ransomware κατά των αρχών μέχρι στιγμής. Έχουμερε δει επιθέσεις κατά των τοπικών αρχών αλλά διαδοχικά, είπε ο Allan Liska, ο οποίος εξειδικεύεται στον εντοπισμό επιθέσεων ransomware για την cybersecurity εταιρεία, Recorded Future. “Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τίποτα τόσο οργανωμένο, τόσο αποτελεσματικό.”

Η κυβέρνηση του Τέξας αρνήθηκε να ονομάσει το είδος του ransomware ή των θυμάτων- πόλεων.

Αλλά δύο από αυτές έχουν αποκαλυφθεί: Borger και Keene. Στην Borger για παράδειγμα, οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε πιστοποιητικά γέννησης ή θανάτου, ούτε μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

 

Με πληροφορίες από CNN