Διαδικτυακές απειλές, Διαδίκτυο

Τι να κάνετε αν σας εκβιάζουν

Πολλοί στέλνουν πλέον γυμνές φωτογραφίες. Ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή, και τώρα περισσότερο από ποτέ, το γυμνό έχει γίνει συνήθεια.

Αλλά τι κάνετε όταν ο πρώην σας απειλεί ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο; Είναι μια δύσκολη κατάσταση (το λιγότερο) και είναι λογικό να αισθάνεστε ευάλωτοι όταν χάνετε τον έλεγχο.

Καταγράψτε τυχόν αποδεικτικά στοιχεία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρήσετε τα πάντα από την προσπάθεια εκβιασμού. Εάν πρόκειται για μια κλήση, καταγράψτε τον ήχο. Εάν πρόκειται για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ό, τι κι αν είναι, πρέπει να το αποθηκεύσετε με κάποιο τρόπο. Σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα.

Θα πρέπει να τους κρατήσετε στη γραμμή να μιλήσουν αρκετά ώστε να έχετε καλύτερες αποδείξεις.

Βρείτε δικηγόρο

Μην βιαστείτε να πάτε στην αστυνομία. Αν κάποιος συλλαμβάνεται για εκβιασμό, η προσπάθεια εκβιασμού θα μπορεί να γίνεται ακόμα κι αν βάλετε το άτομο στη φυλακή. Αυτό που θα κάνει ο δικηγόρος είναι να συντάξει μια επιστολή καταγράφοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία εξηγώντας στον εκβιαστή τις παρανομίες του και ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του με πολύ σοβαρές επιπτώσεις..

Τελευταία και πολύ σημαντική συμβουλή! Ποτέ μην πέσετε στην παγίδα να δώσετε χρήματα σε αντάλλαγμα για μια συμφωνία ότι οι φωτογραφίες δεν θα βγουν στη φόρα ή αν σας πείσουν ότι θα διαγραφούν. Αν θέλετε να αποφύγετε τη διαρροή φωτογραφιών, μερικές φορές είναι καλύτερο να μην τις στείλετε καθόλου, ειδικά σε μια εποχή όπου η ιδιωτική ζωή μας και τα προσωπικά μας δεδομένα απειλούνται συνεχώς.

Με πληροφορίες από LifeHacker.com