Γονείς, Διαδίκτυο, Εγκλήματα, Οικογένεια, Παιδιά, Συμπεριφορά, Ψυχική υγεία

Τι μπορεί να υπάρχει στο μυαλό ενός παιδόφιλου

Aπό την Πόλυ Κεφάλα,

Παιδοφιλία μια λέξη όπου το άκουσμα της σου προκαλεί ρίγος, άγχος και άλλα πολλά δυσφορικα συναισθήματα. Η παιδοφιλία βάση του διαγνωστικού εγχειριδίου ψυχικής υγείας ορίζεται ως φαντασιώσεις ή συμπεριφορές που εμπεριέχουν σεξουαλικες πράξεις με παιδιά.

Ο πάσχων έχει προτίμηση σε συγκεκριμένα ηλικιακά φάσματα, για να το πετύχει αυτό πλησιάζει, επικοινωνεί και προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών, συνήθως τα άτομα αυτά, η επαγγελματική τους ενασχόληση σχετίζεται με χώρους όπου βρίσκονται παιδιά.

Ας δούμε όμως τι γίνεται στο μυαλό τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων εκλογικεύουν και αναφέρουν ότι η σεξουαλικη πράξη είναι κάτι που μαθαίνεται και οι ίδιοι είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν τα παιδιά. Άλλοι πάλι έχουν διαστρεβλωμένες πεποιθήσεις και πιστεύουν ότι οι ίδιοι είναι ανώτεροι, ο κόσμος επικίνδυνος. Οι πάσχοντες λοιπόν, επικοινωνούν με τα παιδιά κερδίζοντας το ενδιαφέρον τους, την αγάπη τους και προσπαθούν να εστιάσουν στις ανάγκες και τα θέλω τους. Επίσης, οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν προβλήματα σεξουαλικά με συντρόφους ενήλικες, επιπλέον υπάρχουν βαθύτερα ζητήματα δυσλειτουργικα όπου αναζητούν τέτοιους τρόπους ώστε να μπορούν να κυριαρχήσουν και να έχουν τον έλεγχο.

Η παιδοφιλια είναι κάτι που ακούμε όλο και πιο συχνά, αφού έχει πάρει διαστάσεις κυκλωμάτων που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία και παιδική πορνεία.

Εάν θα μπορούσα να δώσω μια συμβουλή στους γονείς θα ήταν η εξής :Γονείς επικοινωνήστε και ακούστε τα πραγματικά θέλω των παιδιών σας, κάτι σημαίνει για τα ίδια αυτό που νιώθουν, αυτό που βιώνουν και θέλουν να σας πουν, να μην νιώθουν το φόβο και το άγχος της επίκρισης από εσάς γιατί πολύ εύκολα μπορεί να βρεθούν “καλοί άνθρωποι” που θα τους νοιάζονται και θα τους κατανοούν… Επιπλέον, δώστε στα παιδιά σας να καταλάβουν τις πραγματικές προθέσεις που κάποιος μεγαλύτερος τα πλησιάζει ώστε να μπορούν να έχουν την κρίση να ξεχωρίζουν έναν “υγιή” ενήλικα από έναν μη υγιή.

The following two tabs change content below.

Κέλλυ Ιωάννου

Ονομάζομαι Κέλλυ Ιωάννου. Είμαι Υπ. Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας και Τrauma Coach. Ως Διευθύντρια του CSI Institute, υποστηρίζω θερμά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς όπως την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Διαθέτω κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/ διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ) και είμαι ιδρύτρια του Traumahelp, του μοναδικού κέντρου στην Ελλάδα για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του ηλεκτρονικού τραύματος.