Ασφάλεια διαδικτύου, Διαδίκτυο

Συμβουλές για ασφαλές gaming

Ανήκουν πλέον στο παρελθόν οι μέρες των ατομικών παιχνιδιών και των απλών γραφικών. Τα online παιχνίδια του σήμερα είναι απίστευτα ρεαλιστικά και διαδραστικά. Εάν είστε gamer, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ασφαλή εμπειρία gaming στο διαδίκτυο.

 

Συμβουλές για ασφαλές gaming:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει ενημερωμένο τείχος προστασίας, λογισμικό κατά του spyware και λογισμικό προστασίας από ιούς (antivirus).
  2. Αν το τείχος προστασίας σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε συγκεκριμένες διευθύνσεις IP σε άλλους παίκτες, κάντε το. Με αυτόν τον τρόπο είναι “έμπιστοι” και θα μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης κακόβουλων προγραμμάτων και ανθρώπων.
  3. Μην κατεβάζετε μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα που σχετίζονται με το παιχνίδι.
  4. Διατηρήστε την τοποθεσία, το φύλο και την ηλικία σας ιδιωτική!
  5. Επιλέξτε ένα όνομα χρήστη που δεν αποκαλύπτει τίποτα για την ταυτότητά σας. Σκεφτείτε ένα ψευδώνυμο.
  6. Μην δίνετε προσωπικές πληροφορίες σε κάποιον ξένο κατά τη διάρκεια της online κουβέντας.
  7. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που έχουν μήκος τουλάχιστον 8 χαρακτήρων και περιέχουν γράμματα (κεφαλαία και πεζά), αριθμούς και σύμβολα.
  8. Κρατήστε το λογισμικό του παιχνιδιού ενημερωμένο.
  9. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε λήψη πρόσθετων και τροποποιήσεων για παιχνίδια, καθώς ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλα προγράμματα.

 

Είναι όλα διασκεδαστικά και μέρος ενός παιχνιδιού μέχρι το σημείο όπου…

Συμμετέχετε σε μια online συνομιλία και συνειδητοποιείτε ότι έχετε δώσει προσωπικές πληροφορίες, όπως έναν κωδικό πρόσβασης ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πληρώνετε πραγματικά χρήματα σε μια αγορά που αφορά τροποποιήσεις ή αναβαθμίσεις των παιχνιδιών (π.χ. αγορά εξοπλισμού του παίκτη) στο διαδίκτυο, αλλά ανακαλύπτετε ότι έχετε μοιραστεί με εγκληματίες τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας ή ότι έχετε χάσει χρήματα.

Κατεβάζετε ένα «κλεμμένο» πρόγραμμα για να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο και διαπιστώνεται ότι περιέχει έναν ιό.

 

 

Πηγή: https://www.getcybersafe.gc.ca/index-en.aspx