Από την Πόλυ Κεφάλα,
Η αγάπη των συντροφικών-ερωτικών σχέσεων είναι μία δύσκολη και περίπλοκη έννοια εάν υπολείπεται σε αυτή τη λέξη η ενσυναίσθηση και η εμπιστοσύνη. Στην πραγματικότητα όσα ωραία λόγια και να ακούσεις από τον/την σύντροφό σου, εάν νιώσεις ότι δεν αγγίζουν την πραγματικότητα και εάν νιώθεις ότι σε πολλές περιπτώσεις δε μπορεί να μπει στη θέση σου και να κατανοήσει τι βιώνεις και ποιο είναι το κίνητρό σου στην κάθε περίπτωση τότε η πραγματική αγάπη χάνεται. Η έλλειψη λοιπόν ενσυναίσθησης και η έλλειψη εμπιστοσύνης, κυρίως σε περιπτώσεις παραβίασης «όρκων αγάπης» στις συντροφικές σχέσεις, βιώνεται από το άτομο ως συναισθηματική εγκατάλειψη και είναι μία επώδυνη κατάσταση και δύσκολα διαχειρίσιμη, ειδικά για ένα άτομο με δομή προσωπικότητας που δε μπορεί να διαχειριστεί την ενδεχόμενη εγκατάλειψη και μοναξιά.
Πολλές φορές στη σχέση η αγορά δώρων και υλικών αγαθών ναι μεν είναι κάτι ευχάριστα αποδεκτό για τους περισσότερους στην πραγματικότητα όμως αυτό που κρατά τη σχέση ατσαλάκωτη είναι η ενσυναίσθηση, η εμπιστοσύνη και να μπορεί ο σύντροφος που έχει βλάψει το ταίρι του, όχι μόνο για περιπτώσεις απιστίας, να μπορεί να ζητήσει συγγνώμη, να εστιάσει στο λάθος του και τι αντίκτυπο είχε και να μπορέσει να βελτιωθεί όχι μόνο για τον ίδιο για τη σχέση του, για την οικογένειά του, για τη λειτουργικότητα και αναδιοργάνωση της καθημερινότητάς τους.
Στα προβλήματα και στα λάθη σε μια σχέση συζητήστε, βρείτε λύσεις και ζητήστε και τη συμβουλή του συντρόφου σας, η ενσυναίσθηση είναι ένα από τα κυριότερα στοιχεία για τον όρο της αγάπης προσπαθήστε να το καλλιεργήσετε απλά, μπείτε στη θέση του άλλου και εξετάστε τι μπορεί να σκέφτεται και τι νιώθει, πόσο μάλλον όταν βιώνει μια προδοσία από τον/την σύντροφό του, ζητήστε συγγνώμη και καλλιεργήστε την ενσυναίσθηση, μπορεί να βελτιώσει και να διορθώσει πολλές καταστάσεις και ενδεχόμενες απειλές στο μέλλον.
Ονομάζομαι Κέλλυ Ιωάννου. Είμαι Υπ. Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας και Τrauma Coach. Ως Διευθύντρια του CSI Institute, υποστηρίζω θερμά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς όπως την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Διαθέτω κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/ διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ) και είμαι ιδρύτρια του Traumahelp, του μοναδικού κέντρου στην Ελλάδα για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του ηλεκτρονικού τραύματος.