Γονείς, Οικογένεια

Πώς μπορεί να απολαύσει μια μαμά τις καλοκαιρινές διακοπές;

Την περίοδο αυτή πολλοί ετοιμαζόμαστε για τις φετινές μας οικογενειακές διακοπές. Ανεξάρτητα από το αν ανήκετε σε εκείνους που χωρίζουν τις διακοπές σε δυο περιπτώσεις με και χωρίς παιδιά, ας δούμε τα βήματα που μπορούν να μας οδηγήσουν στην απόλαυση των διακοπών μαζί με τα παιδιά.

1.Επιλέξτε προορισμό, τοποθεσία και χώρο διαμονής όσο πιο family friendly μπορείτε 

Θέστε τις βάσεις για απολαυστικές οικογενειακές στιγμές από τα πολύ βασικά. Εάν δεν πρόκειται να παραθερίσετε σε κάποιο εξοχικό σας ή σπίτι φίλων, επιλέξτε ένα κατάλυμα που διαθέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διαμονή μιας οικογένειας. Εξασφαλίστε άνεση και ασφάλεια για τα παιδιά ώστε να μην ανησυχείτε κάθε λεπτό για το που κινδυνεύουν να χτυπήσουν ή να κάνουν κάποια ζημία που θα προκαλέσει σύγχυση. Αναζητήστε μια τοποθεσία που διαθέτει τα απαραίτητα σε κοντινή απόσταση όπως αγορά, φαρμακείο, κέντρο υγείας και εστιατόρια. Παραλίες εύκολα προσβάσιμες και κατάλληλες για παιδιά. 

2. Διαμορφώστε μια χαλαρή ρουτίνα τις μέρες των διακοπών

Μπορεί διακοπές να σημαίνουν μέρες χαλαρές χωρίς πρόγραμμα αλλά μια ρουτίνα πάντα χρειάζεται με τα παιδιά. Τα παιδιά αγαπάνε το πρόγραμμα και την ρουτίνα και όσο και να χαλαρώνουν στις διακοπές κατά βάθος το χρειάζονται και εκείνα και εμείς για να μπορούμε στη τελική να απολαύσουμε και να ξεκουραστούμε. Δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε ένα αυστηρό και βαρύ πρόγραμμα εκτός των βασικών όπως τις ώρες του πρωινού, τις ώρες που θα είστε στη θάλασσας, τις ώρες φαγητού, χαλάρωσης και βόλτας. Την ώρα του ύπνου αφήστε την λίγο πιο χαλαρή και εκτός βασικού προγράμματος ανάλογα τη διάθεση. 

3. Διαλέξτε την κατάλληλη παρέα φίλων 

Είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα για να απολαύσετε τις διακοπές σας αφού γίνετε γονείς, η σωστή επιλογή παρέας που θα σας ακολουθήσει στις διακοπές. Επιλέξτε μια παρέα φίλων στην οποία θα βρίσκονται και παιδιά όχι απαραίτητα της ίδιας ηλικίας με το δικό σας. Είναι σημαντικό η παρέα να περιλαμβάνει και άλλους γονείς και παιδιά. Ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά θα μπορούν να συνυπάρξουν με τα μικρότερα, να παίξουν και να τα προσέξουν καθώς εσείς βρίσκεστε λίγο πιο πέρα στην παραλία. 

4. Εφοδιαστείτε με παιχνίδια για την απασχόληση των παιδιών 

Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα εφόδια για παιχνίδι και δραστηριότητα των παιδιών. Σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται τα παiδιά μην αμελήσετε φεύγοντας από την πόλη να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα εφόδια για παιχνίδι, παιχνίδι στην παραλία, απασχόληση και διάβασμα. Επιλέξτε παιχνίδια που απασχολούν για αρκετή ώρα τα παιδιά, μεταφέρονται εύκολα και τα προτιμούν και τα ίδια. Για την παραλία εμπλουτίστε τη συλλογή με διαφορετικά, ασφαλή και ενδιαφέρονται παιχνίδια που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους για αρκετή ώρα εκτός νερού. 

5. Εξασφαλίστε μια ώρα δική σας μέσα  στην ημέρα 

Το άφησα για τελευταίο αλλά σίγουρα είναι από τα 5 το πιο σημαντικά. Διακοπές έχουμε και το δικαιούμαστε να έχουμε μια ώρα για να μην ζητήσουμε δυο και φανούμε υπερβολικές αποκλειστικά για εμάς και τον εαυτό μας. Ποια θα είναι αυτή ; Μπορεί να είναι μια πρωινή ώρα πριν ξυπνήσουν όλοι για λίγη ανάγνωση στη βεράντα, τον κήπο ή δίπλα στο κύμα. Μια βόλτα με το ποδήλατο ή για περπάτημα. Διαφορετικά και μια ώρα ακόμα μέσα στην ημέρα για μια βουτιά. Την ώρα και τη δραστηριότητα μπορείτε να την βρείτε και να την απολαύσετε με λίγη οργάνωση! Και πρέπει να την βρούμε όλες μας!

Είναι απλά βήματα αλλά αρκετά σημαντικά για να απολαύσει μια μαμά τις διακοπές! Φυσικά η καλή διάθεση και η ψυχραιμία είναι εφόδια βασικότατα για καλές διακοπές!

Related Posts