Γονείς, Οικογένεια, Ψυχική υγεία

«Ότι ανεβαίνει στον ιστό, παραμένει στον ιστό»: Προειδοποίηση μεταξύ γονέων.

Η Erin Reynel είναι η μητέρα δύο μικρών παιδιών και πολύ προσεκτική για το τι ανεβάζει στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα λέει, “Δεν δημοσιεύω σχεδόν τίποτα στα κοινωνικά μέσα για τα παιδιά μου”.

Γνωρίζει καλά μια έννοια που ονομάζεται “over-sharenting”, όταν δηλαδή οι μαμάδες και οι μπαμπάδες αναρτούν την κάθε στιγμή της ζωής του παιδιού τους στο διαδίκτυο. Μερικοί γονείς ανεβάζουν τόσα πολλά σε ιστότοπους όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram, που μπορεί να γίνεται άκρως ενοχλητικό για τους φίλους τους.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες λένε ότι οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι δημοσιεύουν online με τα παιδιά τους.

Το Facebook ξεκίνησε από το 2005. Πλέον, περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, οι έφηβοι εισέρχονται για πρώτη φορά στο site, για να βρουν εικόνες παιδικής ηλικίας τους που είναι αναρτημένες σε όλο τον ιστό.

Είναι καλό να μοιραζόμαστε περήφανοι  στιγμιότυπα της καθημερινότητας των παιδιών μας, αλλά προτείνουμε έναν κανόνα: μην ανεβάζετε κάτι αν δεν θέλετε ο μελλοντικός σας προϊστάμενος να δει ένα παρόμοιο στιγμιότυπο με εσάς τους ίδιους.

“Τα παιδιά δεν έχουν στ’ αλήθεια την ευκαιρία να πουν εάν αισθάνονται ή όχι άνετα να υπάρχουν εικόνες τους στα social media”, ολοκλήρωσε η Reynel, παραθέτοντας τις απόψεις της στο Ctv News.