Μη κατηγοριοποιημένο

Όχι άλλα τηλέφωνα στο τραπέζι Θεέ μου!

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ο 13χρονος γιός μου πήγαινε για τη γυμναστική του κάθε μέρα από τις 4:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Έφτανε σπίτι πολύ πεινασμένος, γι ‘αυτό προετοίμαζα το φαγητό του από πρίν. Τις περισσότερες φορές, προσπαθούσε να φάει ενώ παρακολουθούσε Netflix στο τηλέφωνο, φορώντας ακουστικά.

“Όχι άλλα τηλέφωνα στο τραπέζι!”

“Μα τρώω μόνο!”

“Μίλησε μαζί μου! Θα καθίσω μαζί σου. Μπορούμε να μιλήσουμε για την ημέρα σου! ”

“Ω Θεέ μου, όχι.”

Ήξερα ότι τα παραπάνω ήταν μια χαμένη μάχη αλλά δεν ήθελα να σταματήσω τις προσπάθειες.  Οι άνθρωποι βγάζουν τα τηλέφωνα στο τραπέζι του δείπνου όλη την ώρα. Έπρεπε να ζητήσω από τους φίλους μου, την οικογένειά μου, και ακόμη και από τους γονείς μου να αλλάξουν αυτό τον τρόπο ζωής, γιατί αυτές οι σημαντικές στιγμές της καθημερινότητας πάνε χαμένες.

Όσο το τηλέφωνο είναι εκεί, εκεί είναι κι ο πειρασμός. Χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου στην τουαλέτα, φυσικά. Νιώθω περίεργα όταν ΔΕΝ το κοιτάζω, εννοείται. Έτσι είναι σημαντικό να πάρετε ένα δευτερόλεπτο, να αφήσετε το τηλέφωνο κάτω, να φάτε με τους οικείους σας και να προσπαθήσετε να νιώσετε φυσιολογικά.

Βάζοντας έτσι τα τηλέφωνα στην άκρη, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε ένα διάλειμμα από τα ανούσια πράγματα του διαδικτύου και να ζήσουμε τη στιγμή μόνο με τους ανθρώπους γύρω μας. Ο αγώνας είναι σκληρός: και για μένα, για άλλους γονείς και για πολλούς άλλους ανθρώπους.

Πολλοί καταστηματάρχες εστιατορίων μάλιστα, έχουν απαγορεύσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα τραπέζια τους!

Έτσι, οι πελάτες δεν τρώνε πια το φαγητό κρύο και απολαμβάνουν την έξοδό τους και λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Με πληροφορίες από Gen. Medium