Διαδίκτυο, Κοινωνία

Netflix | Σας επιτρέπει να ελέγχετε το τι βλέπουν τα παιδιά σας!

Είναι γεγονός ότι η πλέον πασίγνωστη σειρά του Netflix που βγήκε πρόσφατα με όνομα “Squid Game” έχει πάρει τεράστια έκταση. Δυστυχώς όμως πήρε αρκετά μεγάλη έκταση και σε ηλικιακά νεότερες ομάδες, έχοντας ως συνέπεια να προσπαθούν να μιμηθούν ό,τι συμβαίνει στη σειρά, να συμπεριφέρονται πιο βίαια, ακόμα και να κάνουν bullying σε κάποιο παιδί αν δεν έχει δει αυτή τη σειρά. Αρκετοί γονείς έκαναν παράπονα στο Netflix για να απαγορευτεί αυτή η σειρά στην Ελλάδα, όμως το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Το ερώτημα είναι “Γιατί πήρε τόσο μεγάλη έκταση αυτή η σειρά σε αυτές τις συγκεκριμένες ηλικίες;”. Σε περίπτωση που δεν έκανε πρεμιέρα το “Squid Game” και έβγαινε μια άλλη σειρά με παρόμοιο περιεχόμενο, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να τραβήξει και πάλι το ενδιαφέρον μικρών ηλικιακών ομάδων.

Για αυτό τον λόγο, ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί κάτι τέτοιο είναι ο έλεγχος και ο περιορισμός πρόσβασης περιεχομένου στο τι βλέπουν τα παιδιά. Το Netflix σας δίνει την επιλογή να δημιουργήσετε προφίλ για τα παιδιά σας, το οποίο σας προσφέρει αρκετές λειτουργίες ώστε να σας βοηθήσουν να ελέγχετε το περιεχόμενο που παρακολουθούν. Στα προφίλ αυτά, προτείνονται ταινίες και σειρές για παιδιά, και με βάση των ταινιών που βλέπουν συνήθως προτείνονται και άλλες παρόμοιες. Ακόμη, μπορείτε να αφαιρέσετε από το προφίλ των παιδιών σας σειρές ή/και ταινίες που δεν θέλετε να δουν.  Το Netflix για αυτά τα προφίλ, έχει μια λειτουργία που ονομάζεται “Kids Activity Report” και στέλνει μια αναφορά στο email των γονιών με το περιεχόμενο που έχει παρακολουθήσει το παιδί. Σε αυτό το email επιπλέον, περιέχονται και διάφορα θέματα για να συζητήσετε με το παιδί σας σχετικά με τους ήρωες και τους χαρακτήρες από τις σειρές και τις ταινίες που βλέπει. Για περισσότερες πληροφορίες, υπάρχει οδηγός του Netflix που εξηγεί ακριβώς πως λειτουργεί και πως να φτιάξετε τέτοιου είδος προφίλ.

Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ένας σημαντικός λόγος που έγινε τόσο διάσημη η σειρά αυτή στις νεαρές ηλικίες, ήταν επειδή ανήλικα παιδιά εώς και 10 χρονών, είχαν και έχουν πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο που έχουν πρόσβαση ενήλικες. Οπότε με αυτά τα προφίλ για παιδιά, οι γονείς θα  επιβλέπουν ό,τι παρακολουθούν τα παιδιά τους και θα τους επιτρέπεται μόνο ό,τι είναι κατάλληλο για τις ηλικίες τους. Τέλος, θα μπορέσετε εσείς ως γονείς να γνωρίσετε καλύτερα τα παιδιά σας, μαθαίνοντας τι τους αρέσει!