Μη κατηγοριοποιημένο

Καταστηματάρχες κλέβουν χρήματα από τους πελάτες που πληρώνουν με κάρτα

Ένα νέο φαινόμενο έχει κάνει την εμφάνιση του σε αρκετά καταστήματα, τα οποία χρεώνουν με μικροποσά από 20 έως 50 λεπτά επιπλέον του νόμιμου λογαριασμού, εφόσον πραγματοποιούν συναλλαγές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, πολλοί ξένοι τουρίστες αλλά και Ελληνες έχουν πέσει θύματα των επιτήδειων που χρεώνουν, για παράδειγμα, 20 λεπτά επιπλέον στην περίπτωση που αγοράσουν τσιγάρα με κάρτα. Η σχετική χρέωση καταγράφεται στην απόδειξη ως «παροχή υπηρεσιών», ενώ δεν ενημερώνεται ποτέ ο καταναλωτής.

Όπως αναφέρεται, το συμβάν παρουσιάστηκε σε επιχειρήσεις της Ερέτριας και όταν κάποιος διαπιστώσει την πρόσθετη χρέωση, συνήθως, δίνεται η  αιτιολογία ότι το κέρδος από τα τσιγάρα είναι πολύ μικρό και οι χρεώσεις από τις τράπεζες πολύ υψηλές.

Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της ΑΑΔΕ είναι ότι μπορεί να προκαλούν και να εντυπωσιάζουν οι περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις μικρών καταστημάτων όπου οι ελεγκτές έχουν εντοπίσει παρόμοια κρούσματα φοροδιαφυγής επιβάλλοντας τα πρόστιμα της νομοθεσίας και ταυτόχρονα το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων για 48 ώρες.

 

Πηγή: insider