Κοινωνία

Και η Τεχνολογία θα συμβάλει στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς που μας αφήνει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης

Τριήμερο εθνικό πένθος για την Ελλάδα που θρηνεί τον διασημότερο συνθέτη, μουσικό και μαέστρο του 20ού αιώνα γνωστό και στο εξωτερικό ως τον άνθρωπο που δημιούργησε την μουσική για το Συρτάκι από την ταινία “Αλέξης Ζορμπάς”. Ο Μίκης Θεοδωράκης πέθανε στα 96 του χρόνια αφήνοντας πίσω τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Ο μεγάλος αυτός μουσικός έγραφε όλων των ειδών μουσική, εκκλησιαστική, συμφωνική, για το θέατρο, τον κινηματογράφο και έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Με όλα τα τεχνολογικά μέσα που πλέον διαθέτουμε μπορούμε να διασώσουμε την κληρονομιά που μας άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Μπορούμε να επισκεφθούμε διαφόρων ειδών ιστοσελίδες  ώστε να πληροφορηθούμε σχετικά με το μουσικό έργο του λεπτομερώς. Μια από αυτές είναι το YouTube όπου μπορούμε να ακούσουμε όλα του τα τραγούδια, συνθέσεις ακόμα και συνεντεύξεις που μιλάει για τη ζωή του. Άλλα μέσα ώστε να παραμείνει ζωντανός για τη χώρα μας και για όλο τον κόσμο ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είναι, οι δίσκοι και τα cd’s, που ήδη πολλοί υποστηρικτές του διαθέτουν. Η διοργάνωση εκδηλώσεων στις οποίες θα αναβιώνονται κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε συνδυασμό με την αναπόληση όλης της πορείας του στο χώρο της μουσικής είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να μην ξεχαστεί αυτός ο τόσο σημαντικός καλλιτέχνης.

Είναι στο χέρι μας λοιπόν να καταφέρουμε να τον κρατήσουμε ζωντανό από γενιά σε γενιά μιλώντας και μαθαίνοντας για εκείνον και τα σπουδαία έργα του, αφού υπήρξε πολύ σημαντικός για την μουσική παιδεία όλων μας.

Πηγή: https://www.cnn.gr/ellada/story/279919/pethane-o-moysikosynthetis-mikis-theodorakis