Ασφάλεια διαδικτύου, Διαδίκτυο

Ιωάννου στο Κανάλι Ένα: Έτσι θα προστατευτείτε από την απάτη σεξουαλικού εκβιασμού μέσω email

Τους τρόπους με τους οποίους θα καταλάβετε αν έχετε πέσει θύμα απάτης σεξουαλικού εκβιασμού (sextortion scam) μέσω email, ανέφερε η Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) και Κλινική Εγκληματολόγος, Καλλιόπη Ιωάννου, σε συνέντευξή της που παραχώρησε στο “Κανάλι Ένα 90.4 FM”.

Με αφορμή την «καταιγίδα» κρουσμάτων σεξουαλικού εκβιασμού μέσω email στην Ελλάδα, η κα Ιωάννου επισήμανε ότι τα παραπλανητικά μηνύματα που αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να εκφοβίσουν τους χρήστες ούτως ώστε να καταβάλλουν τεράστια χρηματικά ποσά δεν είναι ένα νέο φαινόμενο.

“Αν κάνετε το λάθος να υποκύψετε σε έναν εκβιασμό, εν συνεχεία θα εκβιάζεστε σε όλη σας τη ζωή”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Διεθύντρια του CSI Institute, καθιστώντας σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαντάμε στα εκβιαστικά μηνύματα που λαμβάνουμε μέσω email.

Aκούστε το ηχητικό για να μάθετε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε σε περίπτωση που λάβατε ένα παραπλανητικό- εκβιαστικό email.