Εργασία, Οικονομία, Τεχνολογία

Η Tesla απολύει περισσότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού της

Μεταφράζει η Μαριλίζα Ρεκατσίνα

Η Tesla θα απολύσει παραπάνω από το 10% του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού της στον τομέα των ηλεκτρονικών οχημάτων.

Σε ένα υπόμνημα, το οποίο ανέφερε πρώτα η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Electrek, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης Elon Musk είπε στο προσωπικό ότι δεν υπάρχει κάτι που να μισεί περισσότερο αλλά ‘’πρέπει να συμβεί’’. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων παγκοσμίως με βάση την αξία της αγοράς είχε 140.473 υπαλλήλους παγκοσμίως τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ετήσια έκθεσή του.

“Έχουμε κάνει μία εξονυχιστική αξιολόγηση του οργανισμού και πήραμε την δύσκολη απόφαση να μειώσουμε πάνω από το 10% του συνόλου των εργαζομένων μας παγκοσμίως”, έγραφε το email του Musk. “Δεν υπάρχει κάτι που να μισώ περισσότερο, αλλά πρέπει να γίνει. Αυτό θα μας επιτρέψει να είμαστε λιτοί, καινοτόμοι και πεινασμένοι για τον επόμενο κύκλο της αναπτυξιακής φάσης”.

Ένας υπάλληλος της Tesla, του οποίου του είχαν πει ότι απολύεται, δήλωσε στο BBC ότι έπειτα αποκλείστηκε από τα emails του, όπως συμβαίνει και στο υπόλοιπο προσωπικό που απολύεται. Ένα από τα στελέχη της ομάδας, ο Andrew Baglino, έγραψε σε μία ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) ότι είχε πάρει την ‘’δύσκολη απόφαση’’ να αφήσει την εταιρία μετά από 18 χρόνια. Ο κύριος Baglino είχε υπηρετήσει ως ανώτερος αντιπρόεδρος της ομάδας μηχανικών συστημάτων κίνησης και ενέργειας της Tesla από το 2019, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Tesla.

Άλλο ένα στέλεχος που είναι επικεφαλής της δημόσιας πολιτικής και της επιχειρηματικής ανάπτυξης ο Rohan Patel επίσης ετοιμάζεται να φύγει. Ευχαρίστησε προσωπικά τον Musk που του έδωσε την ευκαιρία και τον “ενδυνάμωσε” για να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες στην εταιρεία. Είπε επίσης ότι η αγωνιστικότητα της ευρύτερης ομάδας της Tesla είναι αυτό που θεωρεί ότι έκανε αυτό το μέρος ξεχωριστό για να δουλεύει κανείς.

Οι αποχωρήσεις τους “σηματοδοτούν ότι η μεγάλη φάση ανάπτυξης της Tesla συναντά εμπόδια”, δήλωσε ο Michael Ashley Schulman, επικεφαλής επενδύσεων της Running Point Capital Advisors, θεωρώντας ότι είναι “το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα” από την στιγμή της ανακοίνωσης των περικοπών θέσεων εργασίας.

Παρ’ όλα αυτά, αναλυτές από την Gartner και την Hargreaves Lansdown δήλωσαν ότι οι περικοπές ήταν ένδειξη των πιέσεων κόστους, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επένδυσε σε νέα μοντέλα και στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) έχει αργήσει να ανανεώσει τα παλιά μοντέλα του, μιας και με τα υψηλά επιτόκια οι καταναλωτές δεν έχουν πολλή όρεξη για μεγάλα έξοδα.

Υπάρχει επίσης η συνεχιζόμενη πίεση από την Κίνα, καθώς η άνοδος των φθηνών ηλεκτρικών οχημάτων έχει αρχίσει να πλημμυρίζει την αγορά με προσιτά μοντέλα.

Η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει τα τριμηνιαία κέρδη της αργότερα αυτό το μήνα, αλλά ήδη έχει αναφέρει μία μείωση στις παραδόσεις οχημάτων το πρώτο τρίμηνο, είναι η πρώτη μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια και επίσης είναι κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς. Μερικοί αναλυτές περιέγραψαν τα αποτελέσματα ως “ταραχώδη”.

Τον περασμένο μήνα, η Tesla μείωσε την παραγωγή στο Gigafactory στη Σαγκάη και την περασμένη εβδομάδα η Tesla είπε στους εργαζόμενους που δουλεύουν στο Cybertruck ότι οι βάρδιες θα είναι μικρότερες στη γραμμή παραγωγής στο Austin. Η Tesla έχει αρχίσει να αισθάνεται τον αντίκτυπο της μειωμένης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Elon Musk διέψευσε πρόσφατα ότι η εταιρεία έχει αποσύρει τα σχέδια για την παραγωγή ενός φθηνού αυτοκινήτου, που ήταν ένα από τους μακροχρόνιους στόχους του να κατασκευάσει προσιτά EV για το κοινό. Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση κατά 0,8%.

Πηγή:

https://www.bbc.com/news/technology-68818113