Κοινωνία, Μη κατηγοριοποιημένο

Η οικογένεια Σουμάχερ κινείται νομικά για τη “συνέντευξη” τεχνητής νοημοσύνης με τον σπουδαίο της F1

Μεταφράζει η Χρυσάνθη Παράγιου

 

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον ενός γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού για μια “συνέντευξη” με τον επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1, η οποία δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη. Εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ, που κλήθηκε από το Reuters να σχολιάσει την Τετάρτη, παρέπεμψε σε δημοσιευμένες αναφορές για νομικές ενέργειες.

Ο σπουδαίος της Ferrari δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό σε ατύχημα στο σκι κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013. Η τελευταία έκδοση της Die Aktuelle είχε εξώφυλλο με τη φωτογραφία ενός χαμογελαστού Σουμάχερ και τον τίτλο που υπόσχεται “Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη”. Το διαφημιστικό σλόγκαν πρόσθεσε: “Ακούστηκε παραπλανητικά αληθινό”.

Οι υποτιθέμενες φράσεις του Σουμάχερ ήταν οι εξής: “Η συνέντευξη του Σούμαχερ είναι μια συνέντευξη με τον Σούμαχερ: “Η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς μετά το ατύχημα. Ήταν μια φρικτή στιγμή για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και όλη την οικογένεια. Τραυματίστηκα τόσο σοβαρά που βρισκόμουν για μήνες σε ένα είδος τεχνητού κώματος, γιατί διαφορετικά το σώμα μου δεν θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά”. Τελικά, αποδείχθηκε ότι τα υποτιθέμενα αποσπάσματα είχαν παραχθεί από τεχνητή νοημοσύνη.

Μετά το ατύχημα του Σουμάχερ, η οικογένειά του περιφρουρεί την ιδιωτικότητά του, με την πρόσβαση να περιορίζεται στους πιο κοντινούς του ανθρώπους και να δίνονται ελάχιστες πληροφορίες για την κατάστασή του. “Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μάικλ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι είναι άνετα και απλά να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας”, δήλωσε η Corinna Schumacher σε ντοκιμαντέρ του Netflix το 2021. “Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, με τον τρόπο που άρεσε και εξακολουθεί να αρέσει στον Michael. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας. “Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό”, όπως έλεγε πάντα ο ίδιος.

Πηγή:

https://www.theguardian.com/sport/2023/apr/20/schumacher-family-planning-legal-action-over-ai-interview-with-f1-great