Press Release, Εγκλήματα, Κοινωνία

Η μυστική ζωή του μεγιστάνα των ακινήτων: Βία, σεξουαλική κακοποίηση βάσει εικόνας και φυλάκιση

Mεταφράζει η Volunteer Team

Πριν από τρεις μήνες, ένας μυστηριώδης ιστότοπος τέθηκε εκτός λειτουργίας κατόπιν εντολής ενός δικαστή της Φλόριντα. Ο ιστότοπος έμοιαζε με έργο ερασιτέχνη: ομάδες εικόνων χαμηλής ποιότητας γέμιζαν την αρχική σελίδα και ένα κατακόκκινο πανό ήταν καρφιτσωμένο στην κορυφή. Ωστόσο, ο δημιουργός ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να αποκρύψει την ταυτότητά του˙ είχε καταχωρίσει τον ιστότοπο σ’ έναν κρυπτογραφημένο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πλήρωνε με bitcoin για να τον φιλοξενήσει.

Το domain name του ιστοτόπου – realmpatrickCarroll.com – παρέπεμπε στον Patrick Carroll, έναν εξέχοντα επενδυτή ακινήτων με έδρα τα νοτιοανατολικά, η εταιρεία του οποίου διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Carroll είναι ιδιαίτερα επιδέξιος σ’ ότι έχει να κάνει με την αυτοπροβολή. Διαθέτει 1,1 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, έχει συμμετάσχει σε φιλανθρωπικές δημοπρασίες μαζί με τον Leonardo DiCaprio και έχει δώσει συνεντεύξεις σε μεγάλους ειδησεογραφικούς σταθμούς όπως το CNBC, το CBS, το Bloomberg και το Fox Business.

Ωστόσο, αυτός ο ιστότοπος δεν σχεδιάστηκε για να προωθήσει τον Carroll. Φαινόταν ότι προοριζόταν να τερματίσει την καριέρα του. Η ιστοσελίδα περιείχε κάποιους πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς. Αναφερόταν ότι ο Carroll ήταν ένας “κακοποιητής” με μακρύ ποινικό μητρώο, που έκανε ομοφοβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Το πιο επιβαρυντικό υλικό ήταν ένα απόσπασμα από μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ του Carroll και της πρώην, πλέον, συζύγου του τον Σεπτέμβριο του 2019, λίγο πριν καταθέσει αίτηση διαζυγίου, στην οποία παραδεχόταν ότι ασκούσε ενδοοικογενειακή βία. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι καταγραφόταν. Το απόσπασμα ήταν τόσο επιζήμιο που ο Carroll, ζήτησε να βγει δικαστική απόφαση που θα υπαγορεύει την αφαίρεση αυτού από το διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι στη Φλόριντα -όπου και έλαβε χώρα η κλήση- και τα δύο μέρη πρέπει να συναινέσουν στην καταγραφή. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε το αίτημά του πέρυσι, αλλά ένας πολιτειακός δικαστής στη Φλόριντα συμφώνησε να εκδώσει προσωρινή διαταγή τον Φεβρουάριο.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα “Daily Beast”, είχε πρόσβαση σ’ ένα αντίγραφο της ηχογράφησης που εξακολουθεί να διατηρείται σε ένα διαδικτυακό αρχείο. Είναι σαφές γιατί ο Carroll πάλεψε τόσο σκληρά για να την κρατήσει ιδιωτική. Σ’ ένα τμήμα της ηχογράφησης, η πρώην σύζυγός του, Lindsey, συζητά ένα περιστατικό κατά το οποίο φέρεται να τη χτύπησε, ενώ κρατούσε το μικρό τους παιδί, και στη συνέχεια τη χτύπησε άλλες δύο φορές, ενώ ήταν στο έδαφος. “Τώρα είναι η ευκαιρία σου να με χωρίσεις γι’ αυτό, αλλιώς πρέπει να το ξεπεράσεις”, απαντά ο Carroll.

Στη συνέχεια, αφηγείται ένα επόμενο περιστατικό, κατά το οποίο φέρεται να τη χαστούκισε τρεις φορές στο πρόσωπο και να την έπνιξε. “Δεν λυπάμαι, γιατί εσύ το προκάλεσες”, λέει ο Carroll. “Θα πω ότι λυπάμαι που έγινα βίαιος μαζί σου… [αλλά] μου είπες ψέματα κατάμουτρα εκείνη την ημέρα. Σκέψου λοιπόν ότι η γυναίκα που αγαπάς σου λέει ψέματα κατάμουτρα. Αυτό σε επηρεάζει μ’ έναν περίεργο τρόπο”. Καθώς η συζήτηση συνεχίζεται, η φωνή του Carroll γίνεται πιο δυνατή. “Νομίζω ότι είμαι σπουδαίος, οι άλλοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι σπουδαίος. Δεν με νοιάζει αν εσύ πιστεύεις ότι είμαι σπουδαίος”, βροντοφωνάζει. “Σ’ αγαπώ, αλλά μπορώ να σε ξε-αγαπήσω, εντάξει; Δεν έχω να αποδείξω τον εαυτό μου σε μια σαραντάρα γυναίκα σαν εσένα”.

Η συμπεριφορά αυτή φαίνεται να ταιριάζει σε ένα ευρύτερο μοτίβο του Carroll. Στην τηλεόραση, είναι ο τέλειος επιχειρηματίας, που μιλάει για τα επιτόκια και τις διακυμάνσεις στην αγορά κατοικίας. Ιδιωτικά, η ασταθής συμπεριφορά του δημιούργησε τον έναν εχθρό μετά τον άλλο, σύμφωνα με εκατοντάδες σελίδες νομικών αρχείων, που εξέτασε η Daily Beast.

Η πρώην σύζυγος του Carroll ισχυρίστηκε ότι απείλησε να σκοτώσει την ίδια και μέλη της οικογένειάς της, αν δεν υπέγραφε μεταγαμιαίο συμβόλαιο. Ο ίδιος επιτέθηκε λεκτικά στον δικηγόρο της πρώην συζύγου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφού διαπληκτίστηκε μ’ ένα ζευγάρι, έστειλε μήνυμα στον σύζυγο και απευθύνθηκε στη σύζυγό του με υβριστικό τρόπο. Πρόσφατα, έγινε πρωτοσέλιδο, καθώς φέρεται να έφτυσε έναν διευθυντή εστιατορίου.

Απαντώντας σε αίτημα της Daily Beast για σχολιασμό των γεγονότων από πλευράς του, ο Carroll δήλωσε: “Τι θα λέγατε να γράψετε για όλα τα καλά πράγματα που κάνω; Ίσως αυτό θα ήταν καλύτερο για να εμπνεύσετε την επιχειρηματικότητα και όχι απλώς να προσπαθήσετε να ακυρώσετε ένα άτομο;” Σ’ ένα δεύτερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρόσθεσε: “Αναζητάτε όλα τα κακά, πιθανότατα δεν είχατε ή δεν θα κάνετε ποτέ κάτι με τη ζωή [σας] κι εγώ είμαι πολύ περήφανος για το ποιος είμαι. Οι περισσότερες από αυτές τις δηλώσεις είναι κατάφορα ψέματα αλλά και το ίδιο το αποτέλεσμα του να είσαι επιτυχημένος. Σκουλήκια σαν εσάς προσπαθούν να προωθήσουν την κουλτούρα της ακύρωσης”. Ο δικηγόρος του, ο Duncan Levin, έκανε μια πιο ψύχραιμη και προσεκτική δήλωση. “Όλοι γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν οποιεσδήποτε ψευδείς κατηγορίες, ειδικά εναντίον κάποιου όπως ο Patrick Carroll που έχει πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια”, είπε. “Παρά τους ισχυρισμούς αυτούς για κακοποίηση, ο ίδιος δεν έχει ποτέ συλληφθεί ή κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία… Τα παλιά αναμασημένα δικαστικά έγγραφα γεμάτα με ατελείωτη λασπολογία δεν δείχνουν ποιος είναι ο κ. Carroll σήμερα”.

Πρόσφατα, ο Carroll αξιοποίησε το τεράστιο κοινό του στο Instagram σε μια προσπάθεια να ταπεινώσει την πρώην σύζυγό του. Νωρίτερα φέτος, δημοσίευσε στον λογαριασμό του ένα βίντεο που την έδειχνε να κάνει σεξ στην πίσω αυλή ενός πολυτελούς σπιτιού. Στη λεζάντα, την αποκάλεσε “η ανίκανη μητέρα των γιων μου” και την πρόσβαλε επειδή συνέχισε “να με φέρνει στα δικαστήρια για χρήματα”, σύμφωνα με τις μαρτυρίες δύο ατόμων που είδαν το βίντεο και με μια καταγραφή οθόνης της ανάρτησης που εξέτασε η Daily Beast.

Ένας δικηγόρος από την υπεράσπιση της Lindsey Carroll δήλωσε σχετικά με την κατάσταση: “Εάν ο κ. Carroll δημοσίευσε πράγματι αυτό το βίντεο, τότε θα ήταν σύμφωνο με ένα ιστορικό μοτίβο κακοποίησης εναντίον της κ. Carroll”. Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι, τον Ιανουάριο, ο Carroll έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην πρώην σύζυγό του, καθώς εκείνη ακολουθούσε τη δικαστική οδό εναντίον του. “Θα κάνω το sex tape σου… να γίνει viral αν δεν σταματήσεις”, φέρεται να έγραψε.

“Ο Carroll μπορεί ενδεχομένως να έχει διαπράξει έγκλημα διαμοιράζοντας το βίντεο”, δήλωσε ο Richard Hornsby, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης με έδρα το Ορλάντο, “καθώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως παραβίαση του νόμου της πολιτείας για τη σεξουαλική παρενόχληση στον κυβερνοχώρο”. Η Stephanie Cagnet Myron, δικηγόρος για τα δικαιώματα των θυμάτων, δήλωσε ότι ο Carroll ενδεχομένως να έχει παραβιάσει άλλους νόμους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την παρενόχληση ή την παρακολούθηση. Ο Carroll έγραψε για το βίντεο σε μια δικαστική κατάθεση αυτό το μήνα, η οποία ζητούσε να τροποποιήσει τους όρους συμφωνίας του διαζυγίου του και υποστήριζε ότι η πρώην σύζυγός του ήταν ακατάλληλος κηδεμόνας για τα παιδιά τους για πολλούς λόγους. Ο δικηγόρος της αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Ο Carroll σημείωσε ότι η σεξουαλική συνεύρεση έλαβε χώρα “μέρα μεσημέρι” και βιντεοσκοπήθηκε από άτομα που βρίσκονταν σε ένα διερχόμενο σκάφος. Το βίντεο στη συνέχεια διαδόθηκε στο διαδίκτυο και σε όλη την περιοχή της Tampa Bay, είπε. “Τα παιδιά”, παραπονέθηκε ο Carroll στην κατάθεση, “είναι τώρα εκτεθειμένα στον κίνδυνο να δουν μια μέρα το βίντεο ή να το δουν οι σημερινοί ή μελλοντικοί συμμαθητές τους”. Κι όμως, το είχε μοιραστεί ο ίδιος.

 

Ο Carroll ήταν, μόλις, 24 ετών όταν ίδρυσε την εταιρεία του και σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας του, αποφάσισε να επιλέξει ένα όνομα “αρκετά μεγάλο για να ταιριάζει με τη φιλοδοξία του”: το δικό του. Ο κλάδος των ακινήτων προσέφερε στον Carroll μια νέα αρχή. Δεν είχε φοιτήσει στο κολέγιο και, όπως παραδέχτηκε αργότερα, “έμπλεξε σε μπελάδες” ως έφηβος και νεαρός ενήλικας. Όταν έγινε 21 ετών, είχε ήδη συλληφθεί δύο φορές να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως είπε σε μια κατάθεση του 2019. Φέρεται να ξεκίνησε την καριέρα του ως ιδιοκτήτης ακινήτων με την πώληση ενός διαμερίσματος και στη συνέχεια προχώρησε στην κατασκευή διαμερισμάτων και κατοικιών. Όταν χτύπησε η ύφεση του 2008, διαισθάνθηκε την ευκαιρία. “Όλοι όσοι ήξερα είχαν υποθήκες, που άγγιζαν το 100%”, είπε σ’ έναν δημοσιογράφο σε μια αδημοσίευτη συνέντευξη για το Forbes το 2021. “Νόμιζα ότι θα υπήρχε ένα κύμα κατασχέσεων που θα έσπρωχνε τους ανθρώπους στην αγορά διαμερισμάτων. Και έτσι [αυτό] αγόρασα”. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, η εταιρεία του προχώρησε στην απόκτηση 70.000 οικιστικών μονάδων.

Το 2014, ο Carroll αντιμετώπισε περισσότερα νομικά προβλήματα. Ένα στέλεχος της εταιρείας του, η Suzanne Hicks, κατέθεσε αγωγή ισχυριζόμενη ότι ο Carroll είχε ασκήσει αντίποινα εναντίον της, αφού ζήτησε διευκολύνσεις για να φροντίσει τον σύζυγό της, που αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα. Στην αρχή, υποστήριξε η αγωγή, ο Carroll ήταν εξυπηρετικός. Αλλά αργότερα, έχασε την υπομονή του και απαίτησε να επιστρέψει στην εργασία της. Στο πλαίσιο των καταθέσεων στο δικαστήριο η Hicks υποστήριξε πως είπε στους υπεύθυνους για το ανθρώπινο δυναμικό, ότι, ίσως, χρειαζόταν να πάρει άδεια στο πλαίσιο του νόμου περί οικογενειακής και ιατρικής άδειας, αλλά ενημερώθηκε ότι ο Carroll είχε “αρνηθεί” το αίτημά της. Η Daily Beast δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με την Hicks για σχόλια. Αφού ο σύζυγός της υπέστη άλλη μια καρδιακή περιπέτεια, η Hicks ζήτησε και πάλι την ίδια άδεια, σύμφωνα με την αγωγή. Ο Carroll της τηλεφώνησε τότε, “φωνάζοντας και βρίζοντας την και λέγοντάς της ότι απολύθηκε”, υποστηρίζει η αγωγή. Φέρεται επίσης να της είπε ότι έδωσε τη δουλειά της σ’ έναν άνδρα, στον οποίο αναφέρθηκε με υποτιμητικό τρόπο σύμφωνα με την καταγωγή του.

Οι δικηγόροι του Carroll αρνήθηκαν τους περισσότερους από τους ισχυρισμούς, αν και αναγνώρισαν ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού είχε πει στη Hicks ότι ήταν “βασική υπάλληλος” και ότι η εταιρεία μπορεί να μην κρατούσε τη δουλειά της αν έπαιρνε οικογενειακή άδεια. Η Carroll και η εταιρεία κατέθεσαν επίσης αγωγή εναντίον της, υποστηρίζοντας ότι είχε υποβάλει ψευδή τιμολόγια κατά τη διάρκεια της θητείας της. Η Hicks αρνήθηκε την κατηγορία. Τα δύο αντιμαχόμενα μέρη κατέθεσαν από κοινού αίτηση για την απόρριψη της υπόθεσης, αφού κατέληξαν σε εμπιστευτική συμφωνία τον Φεβρουάριο του 2015.

Μέχρι το 2019, η επιχείρηση του Carroll ευημερούσε. Η εταιρεία είχε αλλάξει την προσέγγισή της για την άντληση νέων κεφαλαίων- αντί να συνεργάζεται με επενδυτές υψηλού πλούτου, άρχισε να λαμβάνει μεγάλες εισροές από ιδρύματα όπως συνταξιοδοτικά προγράμματα, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων. Από την άλλη, η προσωπική του ζωή επιδεινωνόταν. Εκείνο τον Μάρτιο, ο Carroll συνελήφθη για ανάρμοστη συμπεριφορά σε ένα ταξίδι για σκι στο Βέιλ του Κολοράντο. Αφού αναστατώθηκε επειδή καθυστέρησαν τα μαθήματα σκι των παιδιών του, διαπληκτίστηκε με έναν υπεύθυνο του θέρετρου, στον οποίο απευθύνθηκε με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας. Μετά από μια σειρά από όλο και πιο εχθρικές αλληλεπιδράσεις, ο Carroll φέρεται να είπε σε έναν υπάλληλο ασφαλείας του θέρετρου ότι ήταν ένας “άχρηστος φύλακας ασφαλείας που πρόκειται να βγει νοκ άουτ”. Τον οδήγησαν στην τοπική φυλακή και του είπαν να μην ανέβει ξανά στο βουνό. Ο Carroll δήλωσε ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά και πλήρωσε πρόστιμο 300 δολαρίων.

Μόλις πέντε μήνες μετά τη σύλληψή του, βρέθηκε σε μια ακόμη διαμάχη, όταν μια φίλη τoυ πρώην ζεύγους,  η Samantha Mirabella, κατέθεσε αίτηση στο περιφερειακό δικαστήριο της Φλόριντα ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα για προστασία από την παρενόχληση. Σχεδόν αμέσως επιβλήθηκαν προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα. Ο Carroll έγραψε αργότερα στις δικές του δικαστικές καταθέσεις ότι η Mirabella και ο σύζυγός της, είχαν επιδιώξει μια επιχειρηματική συμφωνία μαζί του που αφορούσε την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων τους. Ισχυρίστηκε ότι “απέρριψε” την πρόταση και η σχέση τους διαλύθηκε. Η αίτηση της Mirabella, ανέφερε ότι η σχέση μπορεί να είχε εκφυλιστεί μετά από μια σύγκρουση για έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Το ζεύγος αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Ο Carroll συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα. Τους έστειλε υβριστικά μηνύματα, σ’ ένα εκ των οποίων τους έγραψε να “κρεμαστούν”. Φέρεται, επίσης, να επιτέθηκε στη γυναίκα, αφού την συνάντησε στο γυμναστήριο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι του γυμναστηρίου να τον συνοδεύσουν έξω. Στη συνέχεια, ο Carroll έστειλε μήνυμα στον Tony Mirabella και του είπε να “βάλει λουρί στον σκύλο του”. Οι δικηγόροι του Carroll δήλωσαν ότι οι μάρτυρες του περιστατικού στο γυμναστήριο θυμήθηκαν τα πράγματα διαφορετικά από ό,τι υποστήριζε η αρχική αίτηση. Υποστήριξαν, επίσης, ότι ακόμη κι αν οι κατηγορίες ήταν αληθινές, το μεγαλύτερο μέρος της υποτιθέμενης συμπεριφοράς του Carroll απευθυνόταν στον Tony, όχι στη Samantha, γεγονός που καθιστά τους ισχυρισμούς της για παρενόχληση ανούσιους. Ένας δικαστής απέρριψε την υπόθεση, λέγοντας ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να εκδοθεί μόνιμη διαταγή.

Άλλες, πολύ σοβαρότερες κατηγορίες παρέμειναν ενεργές. Τον Σεπτέμβριο του 2019 -περίπου ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης από τη Samantha Mirabella και αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης διαζυγίου από τον Carroll- η σύζυγος του Carroll υπέβαλε τη δική της αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για προστασία από την ενδοοικογενειακή βία, περιγράφοντας ένα υποτιθέμενο μοτίβο παραβατικής συμπεριφοράς. Σε αυτήν, περιέγραψε δύο βίαιες επιθέσεις που συζητήθηκαν επίσης στο μαγνητοσκοπημένο τηλεφώνημα και αναφέρθηκε σε ένα τρίτο περιστατικό, στο οποίο είπε ότι ο Carroll την σήκωσε, την μετέφερε μέσα στο σπίτι και την πέταξε στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια μιας από τις βίαιες επιθέσεις, ισχυρίστηκε ότι ο Carroll την έπνιξε και έβαλε το στόμα του στη μύτη της για να εμποδίσει την αναπνοή της. Στη συνέχεια της κατάθεσής της ανέφερε ότι εκείνος “σταμάτησε και είπε ότι ευχόταν να μπορούσε απλά να με σκοτώσει, αλλά η κοινωνία δεν τον αφήνει”. Μόλις δύο ημέρες αργότερα, ισχυρίστηκε ότι ο Carroll της είπε ότι παίρνουν διαζύγιο και φέρεται να απαίτησε να “υπογράψει πρώτα ένα έγγραφο που να λέει ότι το 100% των χρημάτων είναι δικό του, αλλιώς θα βάλει να σκοτώσουν εκείνη, τον πατέρα και τον αδελφό της”.

Σύμφωνα με την αίτηση, ο Carroll κατείχε πυροβόλα όπλα αξίας 500.000 δολαρίων, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν AK-47, AR-15, πιστόλια, καραμπίνες και σιγαστήρες. Η προσωρινή διαταγή χορηγήθηκε σχεδόν αμέσως και η μόνιμη διαταγή εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2020. Αργότερα, οι Carrolls κατέθεσαν κοινή αίτηση για την ακύρωση της προσωρινής διαταγής, αν και ο Patrick έπρεπε ακόμα να μείνει μακριά από την πρώην σύζυγό του. Μετά την κατάθεση της αρχικής αίτησης, ο Carroll αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης στη δική του δικαστική κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του είχε εμπλακεί σε μια “κακόβουλη” προσπάθεια να τον παρουσιάσει ψευδώς ως βίαιο. “Τίποτα δεν είναι πιο μακριά από την αλήθεια”, έγραψε, προσθέτοντας ότι “καθίσταται προφανές ότι προσπαθεί να “αρπάξει χρήματα””.

Λίγο αργότερα, η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας συγχωνεύτηκε με τη διαδικασία διαζυγίου του ζευγαριού και τον Δεκέμβριο του 2019, το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή σχετικά με τη διατροφή των παιδιών. Έδωσε, επίσης στην πρώην σύζυγο την αποκλειστική χρήση του σπιτιού τους στην Τάμπα -μια έπαυλη 5.700 τετραγωνικών μέτρων στον κόλπο, που τώρα αξίζει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια- και υποχρέωσε τον Carroll να της καταβάλλει 30.000 δολάρια μηνιαίως σε διατροφή και έως 48.000 δολάρια μηνιαίως για υπηρεσίες ασφαλείας, μεταξύ άλλων όρων. Αλλά ο Carroll δεν υπέβαλλε τις απαιτούμενες πληρωμές, είπε ο δικαστής. Εκείνο τον Φεβρουάριο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για έμμεση ποινική περιφρόνηση και τον καταδίκασε σε 16 ημέρες φυλάκιση. Το διαζύγιο δεν οριστικοποιήθηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Η διαδικασία του διαζυγίου προκάλεσε ακόμη περισσότερες δικαστικές διαμάχες, αφού ο Carroll βρήκε έναν νέο εχθρό στο πρόσωπο του δικηγόρου της συζύγου του, Michael Lundy. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Carroll στην υπόθεση διαζυγίου, αναφέρθηκε στον Lundy με υποτιμητικά και ομοφοβικά σχόλια. Ο Carroll δημοσίευσε μια σειρά από εικόνες στη σελίδα του στο Instagram παρουσιάζοντας τον Lundy με υποτιμητικό τρόπο και αφήνοντας υπονοούμενα ότι έχει παιδοφιλικά ενδιαφέροντα. Επίσης, χλεύασε τον Lundy υποστηρίζοντας ότι ήταν κρυφά ομοφυλόφιλος. “[Μπορείτε] να βγείτε από την ντουλάπα”, έγραψε ο Carroll σε μια ανάρτηση, η οποία περιλάμβανε μια εικόνα του ίδιου να φοράει ένα μόνιτορ αστραγάλου που είχε επιβληθεί από το δικαστήριο. “Σας παρακαλώ, κάποιος να δώσει σε αυτόν τον τύπο μια μικρή θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Ξεχειλίζει οιστρογόνα”, έγραψε σε μια άλλη ανάρτηση.

Σε ένα βίντεο, ο Carroll φέρεται να απευθύνθηκε και πάλι στον Lundy “Μην σκέφτεστε να κάνετε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, γιατί ξέρουμε πώς θα πήγαινε αυτό. Είμαι πιο πλούσιος, πιο ταλαντούχος και θα κερδίσω”, είπε. Πράγματι, ο Lundy δεν κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Αντ’ αυτού, τον Νοέμβριο του 2021, μήνυσε τον Carroll για πέντε κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης (μία από τις οποίες απορρίφθηκε αργότερα). Ο Lundy δεν έκανε μήνυση για τους ισχυρισμούς ότι είναι ομοφυλόφιλος, λέγοντας ότι οι δηλώσεις ήταν ψευδείς και νεανικές αλλά όχι “προσβλητικές”- επικεντρώθηκε στις άλλες προσβολές του Carroll. Αυτόν τον Απρίλιο, ο Lundy κατέθεσε αίτηση με την οποία ζητούσε να προστεθεί μια επιπλέον κατηγορία και να καταλογιστεί ποινική αποζημίωση, αφού ο Carroll δημοσίευσε μια άλλη εικόνα το φθινόπωρο. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Αν η εικόνα που παρουσιάζει στο Instagram είναι όντως αληθινή, οι δικαστικές μάχες δεν εμπόδισαν τον Carroll να απολαύσει τον πλούτο του. Μέχρι πρόσφατα, οι φωτογραφίες του απεικόνιζαν έναν τρόπο ζωής γεμάτο ιδιωτικά αεροπλάνα και όμορφες γυναίκες. Τον Αύγουστο του 2021, ο Carroll συμμετείχε μαζί με τον υψηλού προφίλ δικηγόρο Joe Tacopina-ο οποίος μόλις εκπροσώπησε τον Donald Trump στην αγωγή σεξουαλικής κακοποίησης που κατέθεσε η Ε. Jean Carroll- ως επενδυτής σε ποδοσφαιρικό σύλλογο δεύτερης κατηγορίας στην Ιταλία. Τον επόμενο Φεβρουάριο, ξόδεψε 16,4 εκατομμύρια δολάρια για μια έπαυλη επτά υπνοδωματίων στο Μαϊάμι Μπιτς. Και τον Αύγουστο του 2022, βρέθηκε στο Κάπρι της Ιταλίας για ένα φιλανθρωπικό γκαλά, όπου φέρεται να ενεπλάκη σε “καβγά” σε ένα πάρτι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Page Six.

Ο Carroll έχει δημιουργήσει μια πιο ευνοϊκή αναπαράστασή του στον Τύπο, λόγω του ότι χάρισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δωρεάν αθλητικά παπούτσια στα παιδιά των Boys & Girls Clubs στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ονομάζεται Kicks for Kids, το οποίο λέει ότι είναι μόνο μία από τις πολυάριθμες φιλανθρωπικές του προσπάθειες. Ο δικηγόρος του Carroll πρόσθεσε στη δήλωσή του στη Daily Beast ότι ο Carroll “μεγάλωσε με το τίποτα και είναι εντελώς αυτοδημιούργητος. Είναι ένας πολύ επιτυχημένος άνθρωπος που επιστρέφει εκατομμύρια δολάρια σε όσους έχουν ανάγκη και αφιερώνει το χρόνο του για να κάνει τη διαφορά στον κόσμο”.

Η παρουσία του Carroll στο Instagram έχει επίσης καθαρίσει, ίσως υπό το πρίσμα των ειδήσεων ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει το σύνολο ή μέρος της εταιρείας του. Οι περισσότερες από τις παλιές αναρτήσεις του έχουν διαγραφεί, εκτός από 27 που αποδίδουν μια πιο πολυμαθή, επαγγελματική προσωπικότητα. Νωρίτερα αυτή την άνοιξη, για παράδειγμα, δημοσίευσε μια εικόνα του εαυτού του να ξαπλώνει σε μια βελούδινη πολυθρόνα και να κοιτάζει ένα βιβλίο για τον Αμερικανό καλλιτέχνη, Basquiat. “Μου αρέσει να μαθαίνω”, έγραψε στη λεζάντα, “και η τέχνη ήταν σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχω μελετήσει”.

Αλλά για κάποιους στη βιομηχανία, ο Carroll παραμένει ο ίδιος όπως πάντα. Τον Απρίλιο, η εφημερίδα The Real Deal ανέφερε ότι του είχε απαγορευτεί η είσοδος σε ένα εστιατόριο στο Μαϊάμι, αφού φάνηκε να προσπαθεί να προσεγγίσει μια γυναίκα που συνοδευόταν από έναν άλλο άνδρα, με αποτέλεσμα ο διευθυντής να παρέμβει. Αργότερα, καθώς ο Carroll έφευγε από το εστιατόριο, ο διευθυντής έτεινε χείρα συμφιλίωσης προς εκείνον. Όμως, όπως αποτυπώθηκε σε βίντεο της συνάντησης, ο Carroll αντ’ αυτού εμφανίστηκε “να τον φτύνει στο πρόσωπο”. Ο εκπρόσωπος του Carroll δήλωσε στην The Real Deal ότι ο Carroll είχε απλώς “υποκριθεί” το φτύσιμο. Το πραγματικό σκάνδαλο, πρότεινε ο εκπρόσωπος, ήταν ότι ο διευθυντής είχε προσπαθήσει να δελεάσει τον Carroll σε μια σύγκρουση, λέγοντας δήθεν: “Ξέρω ποιος είσαι. Θέλω να με χτυπήσεις για να πληρωθώ”. Ο διευθυντής αρνήθηκε τον ισχυρισμό. Ο Carroll έστειλε επιστολή συγγνώμης στον διευθυντή την επομένη του περιστατικού. Ήταν όμως πραγματικά μετανιωμένος; Σε ένα σχόλιο που έχει διαγραφεί από τότε στην ανάρτηση της The Real Deal στο Instagram σχετικά με την ιστορία, ισχυρίστηκε -σε προφανή αντίθεση με τα αποδεικτικά στοιχεία του βίντεο- ότι ο διευθυντής τον εξύβρισε όταν ο Carroll πήγε να του σφίξει το χέρι. “Και”, πρόσθεσε υπαινικτικά ο Carroll, “πήρα τον αριθμό της κοπέλας”.

Πηγή:

https://www.thedailybeast.com/real-estate-mogul-patrick-carrolls-secret-life-violence-revenge-porn-and-jail?ref=scroll