[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]
Προδοσία… αφήνει «σημάδια» και ενοχικά ερωτήματα «Μήπως ήταν δικό μου το λάθος; » «γιατί με πρόδωσε τι έκανα; » Είναι πολύ συχνό στο μυαλό ενός ατόμου να υπάρχουν αυτά τα ερωτήματα χωρίς όμως να υπάρχει κάποια απάντηση ουσιαστική, γιατί το άτομο που συνεχώς συγχωρεί και αποδέχεται, απλά υπομένει και επιμένει για κάτι που ελπίζει.
Ας δούμε όμως και την άλλη πλευρά του ατόμου που εξαπατά, η προδοσία κάποιες φορές είναι ευκαιριακή και άλλες φορές χρησιμοποιείται με δόλο με σκοπό να βλάψουν και να πονέσουν κάποιον. Και στις δύο περιπτώσεις προκαλείται σύγχυση, αφού στην αρχή πιστεύεις ένα άτομο και μετά ανακαλύπτεις ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γκρεμίζονται όνειρα και υποσχέσεις.
Η προδοσία όμως δεν συνέβη επειδή εσύ ευθύνεσαι για κάτι, αλλά επειδή το άτομο που είχες δίπλα σου αποφάσισε ή είχε αποφασίσει από καιρό κάτι άλλο χωρίς εσένα, εδώ ανοίγονται όμως και βαθύτερα ζητήματα ψυχοπαθολογίας και ψυχικών ελλειμμάτων.
Εάν έχεις βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να προσπαθήσεις να θρηνήσεις την απώλεια. Στόχος για εσένα θα πρέπει να είναι να αποδεσμευτείς από το παρελθόν εξετάζοντας στο εδώ και τώρα τα θετικά πράγματα που βλέπεις αφήνοντας στην άκρη τον πόνο.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Ονομάζομαι Κέλλυ Ιωάννου. Είμαι Υπ. Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας και Τrauma Coach. Ως Διευθύντρια του CSI Institute, υποστηρίζω θερμά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς όπως την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Διαθέτω κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/ διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ) και είμαι ιδρύτρια του Traumahelp, του μοναδικού κέντρου στην Ελλάδα για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του ηλεκτρονικού τραύματος.