Κοινωνία, Ψυχική υγεία

Γραμμή SOS 15900 | Υπερασπίσου την ζωή που έχεις ονειρευτεί και αξίζεις…η φωνή, η δύναμή σου !

Δεν είσαι μόνη σου..! μίλα σε κάποιον που εμπιστεύεσαι και αγαπάς… υπερασπίσου τον εαυτό σου, την προσωπική σου γαλήνη και τη ζωή που έχεις ονειρευτεί. Εάν βρίσκεσαι σε μία σχέση που δεν σε ικανοποιεί, σε μια κακοποιητική, βίαιη σχέση ή έχεις ενδείξεις, δράσε άμεσα! Φύγε! Φύγε πριν να είναι αργά, μην ρισκάρεις τη ζωή σου για κάτι που δεν σου αξίζει και δεν σου αναλογεί… Αξίζεις πολλά παραπάνω απ’ όσο πιστεύεις…

Εκεί έξω υπάρχουν άτομα που είναι ικανά να καταλάβουν την «διαμαντένια σου αξία», που θα σε αγαπάνε, θα σε προστατεύουν, θα σε φροντίζουν και θα δίνουν νόημα στη ζωή σου. Μάθε να μην εξαρτάσαι από κανέναν και να «απαιτείς» αυτά που αξίζεις και που θέλεις. Μάθε να ζεις τη ζωή που Εσύ θέλεις και όχι τη ζωή που σου επιβάλλουν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στη δική σου τη ζωή, παρά μόνο Εσύ…

Δεν ευθύνεσαι εσύ για την βία. «Σπάσε τη σιωπή σου» ! Ένα τηλεφώνημα ή ένα e-mail μπορεί να σου σώσει ή να σου αλλάξει την ίδια σου τη ζωή. Δράσε με αμεσότητα και συνέπεια, πριν ο ψυχικός σου κόσμος τραυματιστεί και ζεις με αυτό το τραύμα μια ζωή. Μην επιτρέψεις σε κανέναν να τραυματίσει και να ‘‘ακουμπήσει’’ τον δικό σου εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο, γιατί μετά θα είναι δύσκολο να επανέλθεις στην πραγματικότητά σου.

Δεν είσαι μόνη σου…! Είμαστε όλοι μαζί σου. Είμαι μαζί σου, μια γροθιά, μια ομάδα. Το Κράτος και ο Νόμος είναι μαζί σου. Για το σκοπό αυτό, η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) έχει δημιουργήσει για σένα ένα ισχυρό Δίκτυο Δομών που περιλαμβάνει 43 συμβουλευτικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και 19 ξενώνες φιλοξενίας, στους οποίους μπορούν να διαμείνουν γυναίκες θύματα βίας με τα παιδιά τους. Ναι, για σένα που έχεις πέσει θύμα βίας λόγω του φύλου σου, που έχει καταπατηθεί η ατομική σου ελευθερία και αντιμετωπίζεις μια συμπεριφορά που δεν σου αξίζει, τηλεφώνησε άμεσα στην Αστυνομία στο 100 ή στην τηλεφωνική γραμμή SOS για γυναίκες θύματα βίας, στο 15900 ή στείλε e-mail στο sos15900@isotita.gr .

Η γραμμή SOS αποτελεί την υπηρεσία πρώτης γραμμής και έχει τεθεί σε λειτουργία από το 2010. Αποτελείται από εξειδικευμένους Ψυχολόγους και κοινωνιολόγους επιστήμονες, άμεσα διαθέσιμοι, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, για να αντιμετωπίσουν κάθε επείγον περιστατικό βίας και απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύματα βίας. Μην φοβάσαι να μιλήσεις… να θυμάσαι ότι το περιεχόμενο των κλήσεων είναι απόρρητο.

Σκοπός όλων είναι να σταθούμε πλάι, δίπλα σε όλα εκείνα τα κορίτσια και σε όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί είτε σωματικά είτε σεξουαλικά και μέσα από δράσεις, επιμορφώσεις και προγράμματα στήριξης, να τους δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας αλλά και να «σπάσουμε το τείχος» των έμφυλων στερεοτύπων. 

Όλοι είμαστε δίπλα σου έμπρακτα! Μίλησέ μας!

Κάλεσε στη γραμμή SOS στο 15900 και ζήτησε βοήθεια… Σπάσε τη σιωπή σου.. Ξέρω δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει… για τη ζωή που αξίζεις! Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό είμαστε εκεί για σένα.

Καμία γυναίκα μόνη της! Λέμε όχι στην κακοποίηση! 

Μην ξεχνάς ότι… Αξιοπρέπεια είναι να μαθαίνεις να φεύγεις από ανθρώπους και καταστάσεις που απειλούν την ψυχική σου ηρεμία, τον αυτοσεβασμό, την ηθική και την αξία σου!

 

Πηγές: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=2030&Itemid=421&lang

https://www.alphatv.gr/news/politika/article/78753/up-ergasias-kamia-gunaika-moni-apenadi-se-peristatika-emfulis-kai-endooikogeneiakis-vias/?fbclid=IwAR3hJ_FYidDCRymmtKTFQm8LfvwJCkdp48lNYyeEtJgpCYh-NwB4DOZQWxc

The following two tabs change content below.

Ιωάννα Σκλιάμη

 Ονομάζομαι Ιωάννα Σκλιάμη, είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια (MSc) εγκληματολογίας στο University of Nicosia. Είμαι κάτοχος εξειδικευμένων προγραμμάτων πάνω στην Εγκληματολογία, Ανακριτική και Δικαστική Ψυχολογία. Συνεργάζομαι με το CSI Institute, συμμετέχοντας στην συγγραφή άρθρων, βοηθώντας σε διάφορες δράσεις κατακτώντας, παράλληλα, και μια θέση στο Hr του Ινστιτούτου.