Μη κατηγοριοποιημένο

Γιατί το Facebook δεν κάνει τίποτα αν μου χακάρουν το λογαριασμό;

Όταν χακάρανε  το λογαριασμό της  Linda στο Facebook  , ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει: γρήγορα να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια να συνδεθεί για να δει τι ακριβώς έχει γίνει.

Κάποιος είχε χρησιμοποιήσει το λογαριασμό της για να δημιουργήσει μια ψεύτικη επιχείρηση σε μια ανύπαρκτη διεύθυνση και, στη συνέχεια, να αναρτήσει διαφημίσεις σε κινεζική γλώσσα για ρολόγια χρησιμοποιώντας τα στοιχεία από τις πιστωτικές κάρτες της. Εκείνη ήρθε λοιπόν σε επαφή με το Facebook, και μετά από εβδομάδες, συνειδητοποίησε πόσο λίγα η  ομάδα υποστήριξης θα μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει.

“Δεν μπορούσα να διαγράψω τις πιστωτικές μου κάρτες “, δήλωσε η Linda, δικηγόρος που ζήτησε να μην χρησιμοποιηθεί το πλήρες όνομά της για ευνόητους λόγους. “Η υποστήριξη από το Facebook  μου είπε ότι δεν μπορούσαν ούτε αυτοί να τις διαγράψουν, που μου φαινόταν ξεκάθαρα ψέμα”.

Τα δισεκατομμύρια των χρηστών του Facebook κάνουν ελάχιστα όταν οι λογαριασμοί τους παραβιάζονται. Το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένα συστήματα για την ανίχνευση ύποπτης δραστηριότητας και την επαναφορά των κωδικών πρόσβασης των ανθρώπων, και όταν πρόκειται για κάποιο άλλο πρόβλημα, δύσκολα επιλύνεται. Μάλιστα, η ανθρώπινη επικοινωνία για την επίλυση των προβημάτων είναι τόσο δύσκολη, που οι απατεώνες έχουν δημιουργήσει ψεύτικες γραμμές βοήθειας του Facebook για να κλέψουν δεδομένα ή χρήματα από απεγνωσμένους χρήστες.

Το Κέντρο βοήθειας του Facebook δεν σας δίνει κανένα προφανή τρόπο για να επικοινωνήσετε άμεσα με την υποστήριξη του Facebook. Αντίθετα, οι χρήστες συχνά καταφεύγουν σε, chatbots και φόρουμ.   Εδώ είναι η ουσία για την εξυπηρέτηση πελατών του Facebook: οι χρήστες δεν είναι στην πραγματικότητα πελάτες τους, παρά μόνο  οι διαφημιζόμενοι  που πληρώνουν πραγματικά το Facebook.

Κλείνοντας, σε μια εταιρεία τόσο μεγάλη όσο το Facebook, η ομάδα υποστήριξης πελατών μπορεί να μην έχει το είδος της μηχανικής που χρειάζεται για να βοηθήσει πραγματικά τα θύματα των λογαριασμών που έχουν καταστραφεί, γι’ αυτό και το πρόβλημα του hacking έχει οξυνθεί τόσο πολύ.

Με πληροφορίες από Digital Trends