Απάτες

CSI Ιnstitute: Ο Μανώλης Σφακιανάκης προειδοποιεί για “τσουνάμι” ψεύτικων επενδύσεων στο διαδίκτυο

To Διεθνές Ινστιτούτο για την κυβερνοασφάλεια καλεί τους συμπολίτες μας – χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τον τελευταίο καιρό παρατηρείται πληθώρα παραπλανητικών αγγελιών στο διαδίκτυο με σκοπό να προσπαθούν για ακόμη μια φορά οι κυβερνοεγκληματίες να αποσπάσουν χρήματα μέσω επενδυτικών απατών.

Για παράδειγμα εάν κάποιος κάνει μια αναζήτηση της φύσεως «πως να γίνω πλούσιος με 250€» θα εμφανιστούν πολλά αποτελέσματα που θα του δείχνουν τρόπους για να φτάσει στο σημείο που θέλει. Εάν κάποιος προχωρήσει με αυτήν την διαδικασία τα χρήματα τα οποία θα καταθέσει θα μπουν σε μια εικονική διαδικτυακή πλατφόρμα και το ποσό θα αυξάνεται εικονικά -χωρίς δηλαδή να ισχύει στην πραγματικότητα- με τους επενδυτές να προτρέπουν για περισσότερες καταθέσεις.

Αφού το ποσό αυτό φαίνεται να έχει πολλαπλασιαστεί κατά πολύ, ζητείται νέο ποσό ώστε να νομιμοποποιηθούν ταχρήματα, καθώς όπως υποστηρίζουν πρόκειται για παράνομα. Εφόσον γίνει και αυτή ητελευταία κατάθεση, όλα τα χρήματα εξαφανίζονται.

Συνεπώς ο μόνος τρόπος ασφαλής επένδυσης είναι μέσω τραπεζών κι χρηματιστηρίου, οποιαδήποτε άλλη επενδυτική δραστηριότητα φαίνεται να υπάρχει στο διαδίκτυο ενέχει κίνδυνο υπεξαίρεσης χρημάτων και θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή πριν προβεί ο καθένας μας σε κάποια περαιτέρω ενέργεια.

Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί ο Πρόεδρος του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης: