Μη κατηγοριοποιημένο

Chaos Computing: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Τα τελευταία 20 χρόνια, η απόδοση των ψηφιακών συστημάτων έχει αυξηθεί με επιθετικό ρυθμό. Υπάρχει ένα αναδυόμενο υπολογιστικό παράδειγμα που ονομάζεται υπολογισμός χάους. Ο υπολογισμός του χάους είναι η ιδέα της χρήσης χαοτικών συστημάτων για έναν υπολογισμό. Συγκεκριμένα, εξετάζεται βαθύτερα αυτή η τεχνολογία και διερευνώνται οι πιθανές εφαρμογές της στην συμβατική τεχνολογία πληροφορικής.

Τι είναι ένα χαοτικό σύστημα;

Είναι η μελέτη του πώς αλλάζουν τα πράγματα στο χρόνο. Με πιο απλούς όρους, η μπορεί να χαρακτηρίζεται από δύο συμπεριφορές: τακτικές και ακαθόριστες. Οι τακτικές συμπεριφορές περιλαμβάνουν πράγματα όπως τα ρολόγια κ.ο.κ. Οι ακαθόριστες συμπεριφορές περιλαμβάνουν χρηματιστηριακές αγορές, παιχνίδια καζίνο κ.ο.κ.

Το Chaos Computing δεν είναι μια αφηρημένη, φανταστική ή τεχνητή προσέγγιση για τον υπολογισμό. Έχει ισχυρές φυσικές και βιολογικές ρίζες. Η χαοτική συμπεριφορά ως επί το πλείστον δανείστηκε τη συμπεριφορά της από τη  φύση και τη βιολογία. Παραδείγματος χάριν, παρατηρήθηκε ότι οι αντιδράσεις του ποντικού, που βρίσκει μια άγνωστη οσμή, χαοτικά τη συνδέσουν με μια από τις μυρωδιές του παρελθόντος. Απλώς στη φύση και τη βιολογία, δεν μπορούμε να βρούμε ένα όριο μεταξύ του φυσικού σώματος και των αλγορίθμων, όπως ορίζουμε σε συμβατικούς υπολογιστές.

Τέλος, μπορούμε σύντομα να αναμένουμε μεγαλύτερη εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας, ειδικά δεδομένου ότι ο πάροχος επεξεργασίας IP ARM Ltd. εξαγόρασε την ChaoLogix Inc. για ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και συνέβαλε στις πράξεις ασφαλείας της.

Η ARM φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ChaoGates, όπου είναι  πολύτιμο για την αποτροπή των επιπτώσεων των πλευρικών καναλιών ανάλυσης διαφορικής ισχύος (DPA). Ένας εκπρόσωπος της ARM δήλωσε: Η ChaoLogix δημιούργησε τεχνολογία που μειώνει την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων ασφαλείας DPA και DEMA και καθώς η ARM θα  την σε μελλοντικά προϊόντα. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες της ARM να φέρνουν στην αγορά ασφαλέστερα προϊόντα με πολύ ανταγωνιστικό κόστος.

Με πληροφορίες από A Medium Corporation