Ανέχομαι μία λέξη που σου προκαλεί δυσφορία αφού, δέχεται κάνεις κάτι που δε θέλει και πιέζεται, έχοντας στο νου του ότι θα είναι καλύτερα έτσι να βιώνει την οποία κατάσταση για χάρη των παιδιών, των γονιών, των συγγενών και για την κοινωνία. Όπως τι πραγματικά συμβαίνει μέσα σου, σε σένα που αναγκάζεσαι να ξεχνάς και να συγχωρείς και να λες “θα προσπαθήσω πάλι, θα αλλάξει”, συναισθηματικό χάος και το άγχος να είναι το μόνιμο συναίσθημα σου.
Η υπομονή και η επιμονή είναι δύο χαρακτηριστικά για καταστάσεις ανοχής για θέματα που εμφανίζονται στην πορεία της ζωής του καθενός και απαιτούν επίλυση άλλοτε πιο κρίσιμα και άλλοτε λιγότερα. Όμως η ανοχή για οικογενειακές καταστάσεις σοβαρές που δεν επιλύονται και ο ένας πάντα σε όλη την πορεία του γάμου προσπαθεί και καλύπτει με ψέματα τα λάθη του άλλου, μόνο μαρασμό και δυστυχία φέρνουν όχι μόνο στο ίδιο το ζευγάρι και πιο πολύ στο άτομο που τα ανέχεται όλα αυτά, αλλά και στα παιδιά που βιώνουν τέτοιες δυσάρεστες και μακροχρόνιες καταστάσεις.
Πώς θα μιλήσεις στα παιδιά για αγάπη, φροντίδα, κατανόηση και θα διδαχθούν αξίες εάν αλλά τους λες και άλλα βιώνουν, πώς θα κατανοήσουν την αγάπη τη συντροφική όταν με τον ίδιο σου τον/την σύντροφο κοιμάστε πλάτη πλάτη. Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία δεν καταλαβαίνουν τόσο, αλλά περισσότερο βιώνουν και νιώθουν καταστάσεις.
Πολλοί από εσάς που διαβάζετε το άρθρο θα έχετε ακούσει τη φράση “όταν κλείνει η κάθε πόρτα δε ξέρεις τι προβλήματα έχει η κάθε οικογένεια”, ναι όλα τα προβλήματα είναι υπαρκτά καθώς πολλά από αυτά διορθώνονται και άλλα επιλύονται, όμως όταν η προσπάθεια γίνεται από το ένα μέλος του ζευγαριού το πρόβλημα φαντάζει και είναι Γολγοθάς. Εάν βιώνεις κάτι τέτοιο μην αφήνεις τα χρόνια να περνούν και εσύ να προσποιείσαι φορώντας μια μάσκα χαμόγελο, ζήτα βοήθεια στις μέρες μας οι ειδικοί ψυχικής υγείας είναι εκπαιδευμένοι να βοηθήσουν και να σε κάνουν με τη βοήθεια πάντα τη δική σου να δεις και μια ακόμη πλευρά της ζωής σου, σίγουρα η οποία αλλαγή είναι δύσκολη αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να μη χαμογελά για καιρό ακόμα η ψυχή σου.
Ονομάζομαι Κέλλυ Ιωάννου. Είμαι Υπ. Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας και Τrauma Coach. Ως Διευθύντρια του CSI Institute, υποστηρίζω θερμά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς όπως την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Διαθέτω κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/ διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ) και είμαι ιδρύτρια του Traumahelp, του μοναδικού κέντρου στην Ελλάδα για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του ηλεκτρονικού τραύματος.