Από την Χριστιάνα Ευσταθίου,
Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν τρεις άνδρες που προσπαθούσαν να πουλήσουν μωρά στο Διαδίκτυο, ανέφερε το ISNA την Πέμπτη.
Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε πως διασώθηκαν ένα βρέφος είκοσι ημερών και ένα δύο μηνών. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Τεχεράνης Χοσεΐν Ραχίμι δήλωσε ότι ένα τρίτο μωρό έχει εντοπιστεί αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη.
Τα διασωθέντα μωρά διαφημίζονταν μέσω Instagram, σύμφωνα με τον ιστότοπο KhabarOnline. Το ένα διαφημίστηκε για 400 εκατομμύρια ιρανικά Riyals (9.490$) και το άλλο για 500 εκατομμύρια ιρανικά Riyals (11.800 $), δήλωσε ο Ραχίμι, σύμφωνα με το KhabarOnline.
Αγοράστηκαν από “φτωχές οικογένειες” – το ένα για 50 εκατομμύρια ιρανικά Riyals (1.100 $) και το δεύτερο για 100 εκατομμύρια ιρανικά Riyals (2.300$) σύμφωνα με το ISNA.
Εκπρόσωπος του Facebook, είπε στο CNN : “Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο ή συμπεριφορά στο Instagram που μπορεί να οδηγήσει σε ανθρώπινη εκμετάλλευση, η οποία περιλαμβάνει την πώληση παιδιών για παράνομη υιοθεσία. Γνωρίζουμε αναφορές αυτής της δραστηριότητας και συνεχίζουμε να ερευνούμε”
Το Facebook έχει μια πολιτική «ανθρώπινης εκμετάλλευσης», η οποία καλύπτει επιβλαβείς δραστηριότητες που σχετίζονται με την εκμετάλλευση και την εμπορία ανθρώπων, και οι χρήστες του Instagram ενθαρρύνονται να αναφέρουν οποιοδήποτε σχετικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας εργαλεία εντός της εφαρμογής ή τη φόρμα αναφοράς του.
Το Ιράν συγκαταλέγεται μεταξύ των 21 χωρών του «Tier Three» στην ετήσια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την εμπορία ανθρώπων, η οποία κατατάσσει τα έθνη που αποτελούν τους χειρότερους παραβάτες της εμπορίας ανθρώπων. Οι χώρες που περιλαμβάνονται σε αυτό το επίπεδο “δεν πληρούν πλήρως τα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων και (δεν) καταβάλλουν προσπάθειες για να το πράξουν”, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε πέρυσι.
Mε πληροφορίες από CNN
Ονομάζομαι Κέλλυ Ιωάννου. Είμαι Υπ. Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας και Τrauma Coach. Ως Διευθύντρια του CSI Institute, υποστηρίζω θερμά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς όπως την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Διαθέτω κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/ διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ) και είμαι ιδρύτρια του Traumahelp, του μοναδικού κέντρου στην Ελλάδα για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του ηλεκτρονικού τραύματος.