Πριν το Facebook και το Instagram γίνουν από τις πιο γνωστές εφαρμογές στον κόσμο με δισεκατομμύρια έσοδα, πριν το TikTok γίνει μία εφαρμογή που εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως χρησιμοποιούν, υπήρχαν αυτές οι εφαρμογές που πια έχουμε ξεχάσει και έχουν αντικατασταθεί από τις καινούριες, αλλά με κάθε άκουσμά τους νιώθουμε μια νοσταλγία. Τότε ακόμα, που σε μία παρέα παιδιών ο ένας από τους πέντε θα είχε κινητό και θα καθόντουσαν όλοι πάνω από το κεφάλι του να το δουν και να το εξερευνήσουν.
1.MSN
Όλοι θυμόμαστε το MSN messenger. Είναι μια εφαρμογή που υποστηρίζει μηνύματα, βιντεοκλήσεις, και πληθώρα άλλων λειτουργιών. Οι λειτουργίες αυτές είναι παρόμοιες με αυτές του Skype. Ήταν μία εφαρμογή της εταιρίας Microsoft, όπως αυτή του hotmail.
2. MySpace
Το MySpace υπήρξε από το 2005 μέχρι και το 2009, το μαζικότερο social media στον κόσμο εκείνη την περίοδο. Χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα αλλά όχι για τον ίδιο σκοπό. Οι λειτουργίες του ήταν παρόμοιες με αυτές του Facebook, δηλαδή ‘παρουσίαζες’ στην πλατφόρμα τον εαυτό σου και επικοινωνούσες μέσω μηνυμάτων. Υποστηρίζεται πως ο λόγος της αποτυχίας του MySpace ήταν λόγο της δύσκολης επικοινωνίας με άλλους χρήστες.
3. Hi5
Το Hi5, όπως και το MySpace, την περίοδο εκείνη ήταν αρκετά δημοφιλές. Από το 2004 όπου δημιουργήθηκε ανταγωνιζόταν αρκετά το Facebook, παρόλα αυτά δεν κατάφερε ποτέ να το ξεπεράσει. Σταδιακά, προκειμένου να επιβιώσει, η φυσιογνωμία του άρχιζε να αλλάζει και να ασχολείται με το gaming. Υπάρχει και αυτό ακόμα, αλλά θεωρείται περισσότερο gaming site παρά social media.
4. Chat Rooms
Στο ChatRoom ουσιαστικά, συνδεόσουν σε ένα δωμάτιο με άγνωστους ανθρώπους και επικοινωνούσες. Εξού και το όνομα. Έγραφες το nickname που ήθελες να έχεις και κάποιες στάνταρ ερωτήσεις όπως Ηλικία, Φύλο, Τοποθεσία.
5. Dubsmash
Το Dubsmash ήταν το Tik Tok πριν το Tik Tok. Έχουν παρόμοιες λειτουργίες, δηλαδή έφτιαχνες ένα χιουμοριστικό βίντεο με ήχο από κάποιο άλλο.
6. Vine
Το Vine δημιουργήθηκε το 2012. Ήταν μία εφαρμογή που έφτιαχνες και εκεί βιντεάκια διάρκειας 6 δευτερολέπτων. Υπήρχαν διάφορες κατηγορίες για βίντεο που μπορούσες να δεις. Βίντεο χιουμοριστικά, με μουσική, κοινωνικά. Φημολογείται ωστόσο, η επιστροφή της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Η εθελοντική ομάδα του CSI Institute, αποτελούμενη από εξειδικευμένους επιστήμονες όπως, ψυχολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους καθώς και τεχνικούς δικτύων & πληροφορικής, είναι κοντά σας παρέχοντας πληροφορία, ενημέρωση και γνώση μέσα από ποικίλα θέματα αρθρογραφίας.