Media, Press Release

Όλοι μαζί ενάντια στον διαδικτυακό εθισμό! Παρουσία πλήθους παιδιών η εκδήλωση #Survivethesummer2019 στο Μαρούσι

Παρουσία πλήθους παιδιών, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Arena Soccer Club, η δεύτερη κατά σειρά πετυχημένη εκδήλωση στα πλαίσια της δράσης, «#Survivethesummer2019», για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εθισμού και την προώθηση του αθλητισμού, υπό τη διοργάνωση του Δήμου Αμαρουσίου, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ), του CSI Institute (CSIi) και του Όλοι Μαζί Μπορούμε.

Το «#Survivethesummer2019» είναι ένα πρότζεκτ μέσω του οποίου ενώνουν τις δυνάμεις τους Ολυμπιονίκες, διακριθέντες αθλητές, μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, εγκληματολόγοι και ψυχολόγοι εξειδικευμένοι στον χώρο του διαδικτύου, με απώτερο σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά νέα ερεθίσματα ώστε να υιοθετήσουν μία ασφαλή και υγιή διαδικτυακή συμπεριφορά, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες με μέτρο.

Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς στον Δήμο Αμαρουσίου, κα Χριστίνα Γαλανοπούλου ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν το μέλος της ΕΟΕ κ. Ξένια Αργειτάκη και το μέλος της ΕΘΝΟΑ κ. Βούλα Ζυγούρη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του CSI Institute, κ. Μανώλης Σφακιανάκης ο οποίος έκανε μια βιωματική παρουσίαση με εμπειρίες από την πολυετή καριέρα του, που αφορούν το cyberbullying, τον εθισμό, την κοινωνική δικτύωση, καθώς και άλλα φαινόμενα της εποχής μας, που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα μέσα από το Διαδίκτυο και απειλούν τις νέες γενιές.

Επίσης, οι Ολυμπιονίκες, Δημοσθένης Ταμπάκος, Εύη Μωραιτίδου, Γιώργος Τζελίλης και Βούλα Ζυγούρη μίλησαν το πώς ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει το βασικό όπλο ενάντια στον διαδικτυακό εθισμό, υπογραμμίζοντας τα οφέλη του στον ψυχολογικό,πνευματικό-βιολογικό, κοινωνικο-πολιτικό τομέα. Μεταξύ άλλων, επισήμαναν τη διαφορά του αθλητισμού με τον πρωταθλητισμό αλλά και των παραδοσιακών αθλημάτων με τα e-sports.