Social Media, Διαδίκτυο

Το Facebook προσπαθεί να πάρει πίσω το νεανικό του κοινό από το Instagram

Πρόκειται για μια καινούρια έκδοση, το  Secret Crush, που είναι πλέον διαθέσιμη σε χρήστες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο που αναζητούν κάποιους με κοινά ενδιαφέροντα.

Η λειτουργία του θα είναι κάπως έτσι: Όσοι βρίσκονται στη λίστα του Secret Crush θα ειδοποιηθούν ότι είναι εκεί μόνο αν τους έχουν κατατάξει ως Secret Crush, αν έχει δηλώσει δηλαδή κάποιος ενδιαφέρον γι’ αυτούς.  Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα έρχονται πιο κοντά για να γνωριστούνε καλύτερα.

Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι ότι θα μπορεί να συμπεριλάβει και χρήστες του Instagram και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί απλώς ως μια κίνηση από το Facebook για την περαιτέρω ενοποίηση των διάφορων εφαρμογών του – Messenger, Instagram και WhatsApp – κάτω από ένα εμπορικό σήμα.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό το Facebook να εκμεταλλεύεται το όνομα του  Instagram ως μια πιο συχνή και προτιμώμενη εφαρμογή μεταξύ των χιλιάδων εφήβων ώστε να προσελκύσει και πάλι τον κόσμο. Μια έκθεση του 2018 διαπίστωσε ότι εκατοντάδες  χρήστες εγκατέλειψαν το Facebook υπέρ εφαρμογών όπως το Snapchat και το Instagram. Αυτό μάλιστα συνέβη γιατί πολλοί γονείς απέκτησαν Facebook και οι έφηβοι στράφηκαν προς άλλες εφαρμογές που δεν θα είχαν την επίβλεψη των ενηλίκων.

Τέλος, σε πολλά γνωστά dating app, όπως το Tinder, ένα σημαντικό μερίδιο χρηστών είναι κάτω των 30 ετών .Το Facebook Dating λοιπόν, θέλει να ανταγωνιστεί με αυτές τις εφαρμογές, ελπίζοντας να κερδίσει πίσω το χαμένο του κοινό..

Με πληροφορίες από Business Insider