Διαδικτυακές απειλές, Διαδίκτυο

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια προειδοποιεί για τη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιnstagram

Αθήνα, 09 Oκτωβρίου 2020

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE)

 

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE) ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου πως σήμερα, την Παρασκευή 09/10/2020 διαπιστώθηκε από το Ινστιτούτο μας η ύπαρξη συγκεκριμένου προφίλ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Instagram» στο οποίο ανήλικα κορίτσια ποζάρουν γυμνά ή ημίγυμνα σε δεκάδες φωτογραφίες.

Ειδικότερα, μετά από εκατοντάδες καταγγελίες χρηστών του διαδικτύου το CSI Institute διαπίστωσε ότι το εν λόγω προφίλ διαπράττει αδικήματα του ποινικού κώδικα με αποτέλεσμα να ενεργήσουμε άμεσα ενημερώνοντας τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εκκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άμεσα μας ενημέρωσε ότι έχει λάβει την καταγγελία μας και ότι προχωρά στις σχετικές ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι εάν υποπέσει κάτι στην αντίληψη των πολιτών και εφόσον το κρίνουν σκόπιμο μπορούν να επικοινωνούν για συμβουλευτικές  υπηρεσίες σχετικές με το διαδίκτυο στο Ινστιτούτο μας (CSI INSTITUTE) στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Tηλεφωνικά: 2111 82 18 18

Στέλνοντας e-mail: info@csii.gr

και με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να καταγγέλλουν παράνομες δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

Τηλεφωνικά : 111 88

Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR