Διαδίκτυο

Τι είναι το «zombieing» που «σαρώνει» το διαδίκτυο

Πηγή: Ελεύθερος τύπος

Πλέον υπάρχει ο όρος «zombieing» που είναι ένα βήμα… παραπέρα από το «ghosting»!

Μετά τους όρους «catfishing», «dogfishing», «ghosting», «cockfishing» κλπ, έρχονται και τα… ζόμπι στο online dating!

Το «catfishing» αφορά όσους παρουσιάζονται στο διαδίκτυο παντελώς διαφορετικοί από ότι είναι στην πραγματικότητα. Eίχε βγει μάλιστα και σχετική εκπομπή στο MTV, δημιουργός της οποίας ήταν ένας άνδρας που τον είχε κοροϊδέψει μία γυναίκα στο διαδίκτυο όταν ήταν σε νεαρή ηλικία.

Το «dogfishing» αναφέρεται σε ένα άτομο που ποζάρει σε μια φωτογραφία μαζί με έναν σκύλο που δεν είναι δικός του με στόχο να προσελκύσει ζωόφιλους για να βγει μαζί τους.

Επίσης υπάρχει ο όρος «cockfishing» και αναφέρεται σε όσους στέλνουν ψεύτικες φωτογραφίες τους… φαλλούς τους ενώ έχουν διαδικτυακή επικοινωνία.

Το «ghosting» αναφέρεται σε όσους μιλούν στο διαδίκτυο κανονικά και ξαφνικά εξαφανίζονται σαν… φαντάσματα. Συνήθως μπλοκάρουν όποιους μιλούν και γίνονται καπνός. Υπάρχει και το «soft-ghosting» στο οποίο κάποιος εξαφανίζεται χωρίς να μπλοκάρει.

Πλέον υπάρχει ο όρος «zombieing» που είναι ένα βήμα… παραπέρα από το «ghosting». Αφορά όσους εξαφανίζονται ξαφνικά και κάποια στιγμή αποφασίζουν να επικοινωνήσουν και πάλι. Ο όρος είναι εμπνευσμένος από τα… ζόμπι. Ο τρόπος αντιμετώπισής τους είναι απλά να τους αγνοούν και όχι να ζητούν απαντήσεις, όπως υποστηρίζει η ειδικός σε θέματα dating Hayley Quinn γιατί έτσι τα «θύματα» θα αποφύγουν να «μπουν σε έναν τοξικό κύκλο».