Μη κατηγοριοποιημένο

Aποκλειστική καταγγελία γονέα στο CSI Institute: “Έτσι προσπάθησαν να αποπλανήσουν την ανήλικη κόρη μου και τις φίλες της”

Σοκ προκαλεί η καταγγελία στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) βάσει της οποίας άγνωστος μεσήλικας άνδρας αποπλανούσε ανήλικα κορίτσια στα βόρεια προάστια με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Κυριακής, γονέας ενός εκ των ανήλικων κοριτσιών επικοινώνησε με το CSI Institute καταγγέλλοντας ότι σε γνωστό μπαρ της Κηφισιάς ένας άγνωστος άνδρας ηλικίας  50-55 ετών προσέγγιζε ανήλικες (13-16 ετών), τους έπιανε την κουβέντα και αφού τους έδινε την κάρτα του στην οποία συστήνονταν ως επαγγελματίας στον χώρο της μόδας και των καλλυντικών, τους προσέφερε δουλειά τάζοντάς τους καριέρα μοντέλων.

Κάποια από τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν εν αγνοία των γονέων τους ενώ ένας από τους γονείς των υποψήφιων ανήλικων θυμάτων επικοινώνησε άμεσα με το CSI Institute και μας ενημέρωσε για το περισταστικό.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου μας, δεν αποκλείεται να πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα, σκοπός του οποίου είναι η αποπλάνηση των ανήλικων κοριτσιών και στη συνέχεια η φωτογράφηση σε πορνογραφικές στάσεις και η δημοσίευση αυτών στην κοινωνική δικτύωση και το διαδίκτυο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και χωρίς βέβαια την συγκατάθεση των γονέων τους.

Μετά τις καταγγελίες των γονέων στο CSI Institute όλα τα στοιχεία του κυκλώματος αυτού παραδόθηκαν άμεσα στις ελληνικές αρχές ενώ παράλληλα για τη δράση του κυκλώματος ενημερώθηκε και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι ελληνικές αρχές αναμένεται να εξετάσουν πόσα και ποια από τα θύματα φωτογραφήθηκαν και θα ερευνηθεί  σε βάθος η διείσδυση των κακοποιών στις αθώες παιδικές ψυχές.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία του γονέα στο CSI Institute:

“Κατά τις 22:00 χθες Σάββατο, 31η Αυγούστου, η κόρη μου (15 ετών) και οι δυο φίλες της (15 και 16 ετών) πήγαν **** για να φάνε βραδινό. Καθίσαν στο μπαρ επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι, το μαγαζί ήταν γεμάτο και δίπλα τους καθόταν ένας άντρας, γύρω στα 50-55 ετών ασπρομάλλης, μαυρισμένος κάπως εύσωμος, με περίεργα στρογγυλά διάφανα γυαλιά.

Στην αρχή τους έπιασε τη συζήτηση για το sushi και ότι θα φάει 15 πιάτα ενώ αργότερα άρχισε να τους λέει ότι δουλεύει με τα φαρμακευτικά και τα καλλυντικά και ψάχνει κορίτσια της ηλικίας τους να δουλέψουν για εκείνον. Του είπαν ξεκάθαρα ότι είναι 15 χρόνων και δεν μπορούν να δουλέψουν και ούτε ψάχνουν για δουλειά. Μετά από λίγο, ένα από τα κορίτσια του είπε ότι μπορεί να ψάχνει μια τέτοια δουλειά (για πλάκα) και αυτός τους έδωσε κάρτα και τους είπε ότι ψάχνει κοπέλες να δουλεύουν μαζί του για πολύ καιρό, όχι για έναν χρόνο, αλλά για 10 ή  20….Το κινητό στην κάρτα ήταν γραμμένο με το χέρι και όχι τυπωμένο όπως στην υπόλοιπη κάρτα (φωτογραφία από την κάρτα πιο κάτω. Η εταιρεία -αν υπάρχει όντως σχέση- φαίνεται από πρόχειρη ερεύνα που έκανα στο web site της επιχείρησης ότι είναι (ήταν καθώς ο ισολογισμός ήταν του 2012) μια μικρή επιχείρηση χονδρικής προϊόντων ομορφιάς με πολύ χαμηλό τζίρο γύρω στις €250.000 με ζημίες της τάξης των €100.000.

Πήγαν να φύγουν τα κορίτσια κατά τις 23.00 και εκείνη την ώρα είδαν ότι και εκείνος πλήρωνε με χαρτονόμισμα των €500!

Μετά από ένα μισάωρο τα κορίτσια αποφάσισαν να καλέσουν το κινητό της κάρτας με απόκρυψη να δουν τι τρέχει. Την πρώτη φορά το σήκωσε άντρας το έκλεισαν αμέσως επειδή δεν ήξεραν τι θα έλεγαν. Μετά από λίγο το ξαναπήραν και το σήκωσε γυναικά και αμέσως το έδωσε σε έναν άντρα. Η αντρική φωνή όμως δεν ήταν η ίδια με τον άντρα στο μαγαζί. Μίλησε ένα από τα κορίτσια και την ρώτησε πως την λένε (χρησιμοποίησε ψευδώνυμο), που και πότε γνωρίστηκαν και που μένει. Εκείνη δεν απάντησε στις ερωτήσεις του και απλά ρώτησε που έχει καλέσει και εκείνος της είπε ότι τον λένε Δημήτρη και ότι ασχολείται με την φωτογράφιση και τα καλλυντικά. Του είπαν ότι είχαν πάρει το λάθος νούμερο και του το έκλεισαν αμέσως”.