Social Media, Διαδίκτυο

Πώς τα πανεπιστήμια χρησιμοποιούν τα social media για να αποδεχθούν ή να απορρίψουν αιτήσεις

Πρέπει να διαγράψω τα κοινωνικά μου μέσα ή να τα κάνω ιδιωτικά;

Κάνοντας τα ιδιωτικά είναι μια καλή ιδέα ούτως ή άλλως. Στα περισσότερα κοινωνικά μέσα, ιδιωτικός λογαριασμός σημαίνει ότι το όνομά σας δεν θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης και έτσι περιορίζεται το ψηφιακό σας αποτύπωμα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να διαγράψετε τους λογαριασμούς σας. Τα κολλέγια περιμένουν από τους υποψήφιους φοιτητές να έχουν κοινωνικά μέσα. Αλλά αν κάνετε αίτηση για αυτά τα σχολεία, δεν θα βλάψει μια ματιά στις ρυθμίσεις απορρήτου σε όλα τα social media σας. Ορισμένα κοινωνικά μέσα επιτρέπουν σε άλλους χρήστες να σας επισημάνουν ακόμα και αν δεν είστε φίλοι (όπως μέσω της λειτουργίας αναγνώρισης προσώπου στο Facebook).

Πρέπει να διαγράψω κάθε εικόνα από εμένα και τους φίλους μου;

Όχι. Στην πραγματικότητα, τα κολλέγια θέλουν να δουν ότι είσαι ένας άνθρωπος με μια υγιή κοινωνική ζωή. Το κύριο πράγμα που μπορεί να σας βλάψει είναι απόψεις που αντικατοπτρίζουν κακή κρίση. Όταν το κολλέγιο του Harvard αντιλήφθηκε κάποιο προσβλητικό υλικό που δημοσιεύτηκε σε ομαδική συζήτηση από τους εισερχόμενους φοιτητές , απέρριψε αιτήσεις από 10 μαθητές. Αυτός είναι ένας λόγος να μην δημοσιεύετε αυτού του είδους τα πράγματα.

Το κολλέγιο που με ενδιαφέρει μου έστειλε μέσω Facebook. Δεν σημαίνει ότι είναι μοντέρνοι και δεν θα νοιάζονται για τις “νεανικές αταξίες” μου;

Όχι. Προσέξτε: Η απάντηση του σχολείου μέσω των κοινωνικών σας μέσων (αντί του λογαριασμού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) τους επιτρέπει να βλέπουν το λογαριασμό σας. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά καλό το feedback σχετικά με το ποιος είστε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Θα βλέπουν τα αρνητικά πράγματα που μου αρέσουν στα κοινωνικά μέσα των άλλων ανθρώπων;

Πιθανόν όχι – εκτός και αν είναι κάτι παράνομο, εξαιρετικά αντικοινωνικό, ή ενοχλητικό και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος από το feed σας.

Τι πρέπει να κάνω αν νομίζω ότι ένα κολλέγιο με απέκλεισε άδικα λόγω των κοινωνικών μέσων μου;

Ίσως τα κοινωνικά μέσα των άλλων αιτούντων απλώς τους έκαναν να φαίνονται σαν καλύτεροι υποψήφιοι για το σχολείο. Αλλά αν νομίζετε ότι μια απαρχαιωμένη δημοσίευση στο συρτάρι του Facebook ήταν αρκετή για να σας στοιχειώσει, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κολλέγιο και να μάθετε.

Μήπως οι ακόλουθοί μου με βοηθούν ή με βλάπτουν με κάποιο τρόπο στη διαδικασία αποδοχής στο κολλέγιο;

Εάν έχετε επιδιώξει ενεργά ένα συγκεκριμένο χόμπι- ας πούμε, μουσική, φωτογραφία ή ακόμα και την εξέλιξη του παπουτσιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα  αυτό είναι ένα πλεονέκτημα. Οι ιθύνοντες από το κολέγιο θα δουν ότι έχετε δραστηριότητα και πρωτοβουλία.

Πρέπει να διαμορφώσω τα κοινωνικά μου μέσα ειδικά για να φανούν ιδανικά για τα κολέγια;

Ως επί το πλείστον, τα κοινωνικά σας μέσα θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν το ποιοι είστε πραγματικά. Μάλλον δεν θα είστε ευτυχισμένοι σε ένα κολέγιο που σας επιλέγει με βάση μια εξαιρετικά επιμελημένη εκδοχή σας. Αλλά πρέπει να αποδείξετε ότι γνωρίζετε ότι κάποιος που θέλετε να εντυπωσιάσετε  σας βλέπει.

Με πληροφορίες από Common Sense Media