Ασφάλεια διαδικτύου, Διαδίκτυο

Πώς η ελλιπής ενημέρωση γύρω από το cybersecurity θα μπορούσε να κοστίσει στην εταιρεία σας εκατομμύρια.

Δέκα έξι περιπτώσεις απάτης , βαριάς αμέλειας, εισβολής στην ιδιωτική ζωή , μη εξουσιοδοτημένης αποκάλυψης εμπιστευτικών αρχείων πελατών, παραβίασης διατάγματος περί συγκατάθεσης, αδυναμίας εποπτείας των υπαλλήλων και διερεύνησης του ποινικού τους υπόβαθρου και σχετικές κατηγορίες αποτέλεσαν αντικείμενο καταγγελίας που υποβλήθηκε στο Δικαστήριο του Λος Άντζελες από τον επιχειρηματία και επενδυτή κρυπτογράφησης Michael Terpin. Επιδιώκει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις και 24 εκατομμύρια δολάρια σε αντισταθμιστικές αποζημιώσεις. Ο ισχυρισμός: ο Terpin ήταν θύμα απάτης κατά την αμοιβαία ανταλλαγή χρημάτων που συνέβη λόγω αμέλειας της εταιρίας του!

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, επιδιώκεται να αποκατασταθεί κλοπή περισσότερων από 3 εκατομμυρίων μαρκών κρυπτογράφησης. Η αγωγή υποστηρίζει ότι το νόμισμα έχει κλαπεί με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου της εταρίας. Ο τρόπος επίθεσης, η εναλλαγή SIM, είναι μια μορφή κλοπής ταυτότητας.  Σε αυτήν την περίπτωση, ο λογαριασμός ενός κινητού τηλεφώνου μεταφέρθηκε σε μια διεθνή εγκληματική ομάδα που παρακολουθήθηκε από το FBI και άλλες ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες.

Η καταγγελία αναφέρει ότι “η βαριά αμέλεια της εταιρίας επιδεινώνεται από το γεγονός ότι υποσχέθηκε στον Terpin μια άψογη ασφάλεια μέσω ενός μοναδικού, υποτιθέμενου αμετάβλητου κωδικού πρόσβασης μετά από μικρότερη κλοπή ανταλλαγής SIM τον Ιούνιο του 2017”.

Ένας από τους πρώτους κανόνες στον κυβερνοχώρο είναι ότι κανείς δεν είναι ασφαλής. Οι παραβιάσεις είναι η τρίτη βεβαιότητα στη ζωή, ακριβώς πίσω από το θάνατο και τους φόρους. Οι λόγοι για αυτό είναι πολλοί, αλλά οι άνθρωποι είναι συχνά η αιτία. Κανείς δεν είναι τέλειος, και το ίδιο ισχύει και για τα συστήματα. Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλές πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι, πάντα υπάρχει κάποιος που μπορεί να το σπάσει.

Με πληροφορίες από Inc