Trends, Τεχνολογία

Προσοχή στα ηλεκτρικά πατίνια! Σχεδόν οι μισοί τραυματισμοί περιλαμβάνουν τραύμα στο κεφάλι!

Αναβάτες ηλεκτρικών σκούτερ, προστατεύστε το κεφάλι σας!

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσε σε μια έκθεση ότι σχεδόν οι μισοί από τους τραυματισμούς με ηλεκτρικό σκούτερ περιλαμβάνουν κάποιο τραύμα στο κεφάλι. Ίσως τα περισσότερα από τα επεισόδια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί  απλά φορώντας κράνος ή κάποιο άλλο εξοπλισμό ασφαλείας.

Το CDC δημοσίευσε τη μελέτη σε συνεργασία με το τμήμα δημόσιων μεταφορών του Austin (APTD), εξετάζοντας τις τάσεις των ηλεκτρικών σκούτερ στην πρωτεύουσα του Τέξας από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο του 2018.

Οι ερευνητές εντόπισαν 271 άτομα με τραυματισμό που σχετίζεται με το ηλεκτρικό σκούτερ κατά τη διάρκεια της μελέτης. Περαιτέρω ανάλυση της έκθεσης οδήγησε στον αριθμό των επιβεβαιωμένων τραυματισμών (160) με άλλους πιθανούς τραυματισμούς (32). Από τους 190 τραυματισμένους αναβάτες, 48 τοις εκατό βίωσαν κάποιους τραυματισμούς στο κεφάλι.

Επιπλέον, το 70% αυτών των αναβατών υπέστη τραυματισμούς στα άνω άκρα τους, όπως τα χέρια, τους καρπούς, τα χέρια και τους ώμους τους. Πενήντα πέντε τοις εκατό βιώνουν τραυματισμούς ακόμη και στα κάτω άκρα τους.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι περίπου οι μισοί τραυματίες υπέστησαν σοβαρό τραυματισμό, που σημαίνει κατάγματα οστών, σοβαρή αιμορραγία, μακρά παραμονή στο νοσοκομείο ή βλάβη οργάνων.

Αλλά τι πραγματικά ξεχωρίζει: λιγότερο από το ένα τοις εκατό των αναβατών φορούσε κράνος όταν τραυματίστηκαν.

Η χρήση κράνους γίνεται όλο και αυξανόμενο πρόβλημα για τις εταιρείες e-scooter. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι από το 40 τοις εκατό των τραυματισμών που εμπλέκονται στο κεφάλι μόνο περίπου το 4 τοις εκατό των τραυματιών αναβάτες φορούσαν κράνη. Αυτό οδήγησε στις εταιρείες που τα δημιούργησαν ακόμη και κατάρρευση.

Την εβδομάδα αυτή, η εταιρεία SoCal με ηλεκτροκίνητα οχήματα, κάνει την υποβολή διπλώματος ευρεσιτεχνίας για κράνος που ταιριάζει στο ίδιο το ηλεκτρονικό σκούτερ. Το όχημα θα ανιχνεύει πότε το κράνος αφαιρέθηκε και στη συνέχεια επέστρεψε στη σχισμή του πάνω από τον πίσω τροχό. Οι πρώτες του παρτίδες του ενσωματωμένου κράνους αναμένεται να φθάσουν φέτος στα στις περιοχές του Λος Άντζελες και του Σαν Ντιέγκο.

Με αυτό το σκεπτικό, θα σας αφήσουμε με μια απλή συμβουλή: Παρακαλoύμε απλά φορέστε κράνος αν πρόκειται να οδηγήσετε ένα e-scooter!