Μη κατηγοριοποιημένο

Προσοχή! Σπάνε το όριο της ανέπαφης κάρτας σας για μεγάλες απάτες!

Σκέφτεστε ότι το όριο των 25 € για τις ανέπαφες πληρωμές πρόκειται να σας προστατεύσει από τις μεγάλες κλοπές; Ξανασκεφτείτε το καλύτερα.

Συνήθως, εάν μια τράπεζα βλέπει πολλαπλές ανέπαφες πληρωμές αξίας 25 €, η κάρτα θα σταματήσει να λειτουργεί, καθώς τα συστήματα ανίχνευσης απάτης υποψιάζονται ότι είναι στα χέρια ενός κλέφτη. Αν όμως είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν μεγάλες συναλλαγές με την ίδια κάρτα, αυξάνεται η πιθανότητα για σοβαρές απάτες.

Κλέφτες καρτών μπορούν τώρα να κάνουν μεγαλύτερες πληρωμές από ό, τι μπορούσαν νωρίτερα. Αλλά τώρα, δεν θα χρειάζεται καν να κλέψουν την κάρτα. Οι εγκληματίες θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να κάνουν μια πληρωμή από μια κάρτα χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο, να στείλουν τα δεδομένα σε άλλο τηλέφωνο και να κάνουν μια πληρωμή στη δεύτερη συσκευή που υπερβαίνει το όριο. Για να δουλέψει η απάτη, πολλοί από τους απατεώνες χρειάζονται συνεργαστούν και να είναι κοντά στο θύμα τους.

Αυτό σημαίνει ότι εάν βρεθεί ή κλαπεί κάρτα κάποιου, χωρίς να γνωρίζει τον κωδικό PIN, θα μπορούσε να κάνει μια πληρωμή για εξαιρετικά υψηλή αξία.

Ωστόσο αν ο ιδιοκτήτης της κάρτας αντιληφθεί εγκαίρως ότι έχει χάσει την κάρτα του και σε επικοινωνία με την τράπεζα, την μπλοκάρει, δεν θα είναι εύκολο να τη χρησιμοποιήσει κάποιος.

Για όσους ανησυχούν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους μέσα από το ίδιο τους το πορτοφόλι, υπάρχουν ειδικά καλύμματα που μπορούν να αποτρέψουν την εργασία αυτή. Άλλη μια φθηνή λύση είναι να το προστατευτικό κάλυμμα του τηλεφώνου, καθώς συχνά παρέχουν την ίδια προστασία.

Τέλος, καταλυτικός παράγοντας στη λύση του προβλήματος είναι η βελτίωση της ασφάλειας των τραπεζών μέσα από νέα νομοθεσία. Θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το PIN θα είναι απαραίτητο όταν οι συνολικές πληρωμές χωρίς επαφή υπερβούν μια συγκεκριμένη αξία ή όταν έχουν πραγματοποιηθεί πέντε ανέπαφες συναλλαγές σε μια μέρα.

Με πληροφορίες από Forbes