Μη κατηγοριοποιημένο

Ποιος σας ακολουθεί; Mαμά βρίσκει φωτογραφία του γιου της σε μια ανησυχητική σελίδα στο Instagram..

Η επαγγελματίας φωτογράφος και μητέρα δύο παιδιών από το Chula Vista της Καλιφόρνια, δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες στο Instagram από μια εκδήλωση πάλης του γιου της Cole και άλλων παιδιών. Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι την είχε ακολουθήσει ένας λογαριασμός με όνομα “ilikestrongkids50”. Ήταν ιδιωτικός, αλλά μετά από μερικές ημέρες αποδέχθηκε και το δικό της αίτημα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην Today, «Ήταν ανατριχιαστικό». «Υπήρχαν περίπου 4.000 φωτογραφίες από όλα αυτά τα παιδιά, όλα πολύ γυμνασμένα χωρίς τα ρούχα τους. Οι φωτογραφίες δεν ήταν κακές εικόνες, αλλά όταν βλέπετε κάποιον που είχε μια συλλογή από 4.000 σε μια σελίδα, αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό. ”

Σε ερωτήσεις ανθρώπων, ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού είχε απαντήσει ” Δεν δημοσιεύω πορνογραφία “. Όσοι τον ρωτούσαν γιατί ξεκίνησε το λογαριασμό στο Instagram αμέσως τους μπλόκαρε. Πολλοί ήταν οι γονείς που βρήκαν φωτογραφίες δικών τους παιδιών, κάνοντας το θέμα να πάρει μεγάλες διαστάσεις.  Ένας εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε ότι οι γονείς κάνοντας αναφορές κατέβασαν το λογαριασμό “για παραβίαση των πολιτικών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τα προϊόντα με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων “.

  • Μην κάνετε tag φωτογραφίες . Τα δεδομένα τοποθεσίας σε μια ετικέτα μπορούν να επιτρέψουν σε ξένους σε απευθείας σύνδεση να γνωρίζουν πού είναι το παιδί σας, οπότε τουλάχιστον μην επισημάνετε την τοποθεσία έως ότου έχετε ήδη φύγει. Να έχετε επίγνωση του τι είναι στο φόντο μιας φωτογραφίας επειδή αυτό μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να εντοπίσουν ένα παιδί.
  • Εξετάστε αν τα παιδιά άλλων ανθρώπων βρίσκονται στις φωτογραφίες σας. Μπορεί να μην θέλουν η φωτογραφία του παιδιού τους να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο!
  • Λάβετε υπόψη ότι η φωτογραφία ενός παιδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.  Aρπακτικά και παιδόφιλοι παραμονεύουν εκεί έξω..

Τέλος μια ιδιαίτερα σημαντική συμβουλή για όλους ανεξαιρέτως είναι η εξής :

Πάντα ο λογαριασμός σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι ιδιωτικός!!