Τεχνολογία

Πλήρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο για να αγοράσει ένα λάπτοπ γεμάτο ιούς

Όσο παρανοϊκό κι αν ακούγεται αυτό, συνέβη στ’ αλήθεια. Πρόκειται για  έναν φορητό υπολογιστή της Samsung, που αγόρασε κάποιος, φορτωμένο με 6 ιούς, που θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική ζημία ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Μιλάμε ουσιαστικά για έναν υπολογιστή έργο τέχνης, που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη του διαδικτύου Guo O Dong. Ο τίτλος του είναι “The Persistence of Chaos” , που σημαίνει επιμονή του χάους. Ο σκοπός του είναι να δώσει μια πιο φυσική μορφή στις απειλές που μπορεί να υπάρχουν στον κυβερνοχώρο. Αποτελεί επίσης, αντικείμενο μελέτης για πολλές ακαδημαϊκές έρευνες.

Περιέχει κακόβουλα προγράμματα, όπως  ILOVEYOU, MyDoom, SoBig και DarkTequila. Ένας άλλος ιός που υπάρχει στην εσωτερική του μνήμη είναι ο WannaCry, ο οποίος θα μπορούσε να μολύνει μέχρι και 200.000 υπολογιστές από 120 διαφορετικές χώρες του κόσμου!

Αναλυτικότερα, τον προηγούμενο μήνα, επιτέθηκε στην πόλη της Βαλτιμόρης, παγώνοντας όλο το σύστημα της κυβέρνησης και διαταράσσοντας την ισορροπία που υπήρχε. Προκάλεσε, λοιπόν, οικονομική ζημία ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Καταλήγοντας, αυτός ο υπολογιστής είναι μια υπενθύμιση για το πόσο επικίνδυνος μπορεί  να γίνει ένας ιός στις μέρες μας..

Με πληροφορίες από The Verge