Apps, Tech Review, Τεχνολογία

Μια εφαρμογή που αφαιρεί αυτόματα όλους τους ανθρώπους από τις φωτογραφίες σας

Το πρόβλημα των αγνώστων που βγαίνουν καταλάθος στις φωτογραφίες, είναι μεγάλο και επίμονο. Αυτό δεν θα είναι πια πρόβλημα με την Bye Bye Camera , μια εφαρμογή που απλώς αφαιρεί τους ανθρώπους από τις φωτογραφίες που τραβάτε. Τέλειο;

Η νέα εφαρμογή, δήλωσε ο Damjanski, είναι “μια εφαρμογή για την μετά-ανθρώπινη εποχή … Η εφαρμογή αφαιρεί τη ματαιοδοξία οποιουδήποτε ατόμου.”

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται με έναν συνειδητό τρόπο – είναι απαραίτητοι οι άνθρωποι; Πώς θα είναι ο κόσμος χωρίς εμάς; Μπορείτε να αναλογιστείτε αυτές τις ερωτήσεις ή όχι; Ευτυχώς, η εφαρμογή δεν το απαιτεί από εσάς.

Η Bye Bye Camera λειτουργεί με τη χρήση ορισμένων εργαλείων AI που υπάρχουν ήδη εκεί έξω. Χρησιμοποιεί το YOLO, έναν πολύ αποδοτικό ταξινομητή αντικειμένων που μπορεί γρήγορα να βρει το περίγραμμα ενός ατόμου και στη συνέχεια ένα ξεχωριστό εργαλείο. Μεταξύ των δύο αυτών, τα οποία είναι και αξιόπιστα, διαγράφεται οποιαδήποτε εικόνα θέλετε και πιστά συμπληρώνεται από το φόντο. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά πειστικό!

Τέλος, είναι και αρκετά διασκεδαστικό και αφορά όχι μόνο τα ζητήματα που  αφορούν τη φύση της ανθρωπότητας αλλά και την προσβασιμότητα των εργαλείων του “AI” και πού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Με πληροφορίες από TechCrunch.com