Press Release

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Survivethesummer” για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εθισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση #Survivethesummer2019, την Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου, στα πλαίσια της κοινής δράσης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του CSI Institute και του Όλοι Μαζί Μπορούμε για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εθισμού και την προώθηση του αθλητισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) ως μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) , κ. Γιώργος Αλικάκος και η κα Ντόρα Πάλλη ως μέλος της ΕΘΝΟΑ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του CSI Institute, κ. Μανώλης Σφακιανάκης. Ο κ. Σφακιανάκης μίλησε για τα φαινόμενα της εξάρτησης από το διαδίκτυο και της ηλεκτρονικής εγκληματικότητας. Επίσης, ανέπτυξε τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των διαδικτυακών απειλών τονίζοντας την ανάγκη οι χρήστες, και κυρίως οι νέοι, να εμβαθύνουν στη γνώση για την αποφυγή των μεγάλων κινδύνων που εμπεριέχονται στο διαδίκτυο.

Από πλευράς τους οι Ολυμπιονίκες, Βίκτωρας Μήτρου, Δημήτρης Μούγιος, Γιώργος Τζελίλης, Μαρία Λουίζα Βρυώνη και ο Παραολυμπιονίκης, Γιάννης Κωστάκης, μίλησαν για τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού, τονίζοντας την ανάγκη για την καθημερινή φυσική δραστηριότητα των παιδιών. Μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι η  φυσική  δραστηριότητα  βοηθά  στην  ανάπτυξη  και  βελτιώνει  τόσο  τη  σωματική όσο  και  την  ψυχική  υγεία. Επιπλέον, επισήμαναν ότι ο αθλητισμός προστατεύει τα παιδιά από την παχυσαρκία και μειώνει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας όπως οι καρδιαγγειακές νόσοι ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ανάπτυξη κοινωνικών και οργανωτικών δεξιοτήτων και αυτοπειθαρχίας.

Την εκδήλωση έκλεισαν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος δήλωσε ανοικτά πως θα στέκεται αρωγός σε κάθε δράση που αποσκοπεί στην κοινωνική ευημέρια του συνόλου και κυρίως των παιδιών, καθώς και η Διευθύντρια-Κλινική Εγκληματολόγος του CSI Institute, κα Καλλιόπη Ιωάννου, η οποία τόνισε πως η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι μια βασική αρχή και πως ο εκφοβισμός αναπτύσσεται όταν δεν προσπαθούμε να δεχτούμε ότι είμαστε διαφορετικοί.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να παρατηρήσουν με προσοχή τα ενημερωτικά banner που είχαν στηθεί στον χώρο της εκδήλωσης καθένα από τα οποία αφορούσε και μία διαφορετική διαδικτυακή πρόκληση (cyber-bullying, διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων, διαδικτυακός εθισμός, εκδικητική πορνογραφία κ.ο.κ). Στο πλαίσιο αυτό οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαρία να συνομιλήσουν ο καθένας ξεχωρίστα με τους εθελοντές ψυχολόγους και εγκληματολόγους του CSI Institute για το θέμα το οποίο τους απασχολεί και να λάβουν άμεσα την κατάλληλη συμβουλευτική υποστήριξη.