Διαδίκτυο, Εγκλήματα

Λογαριασμοί του Roblox παραβιάστηκαν για την επανεκλογή του Tραμπ

Το Roblox είναι μία πλατφόρμα παιχνιδιών κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια χρησιμοποιώντας το Roblox Studio. Επίσης επιτρέπει στους παίκτες να αγοράζουν, να πωλούν και να δημιουργούν εικονικά στοιχεία. Το Roblox δημιουργήθηκε το 2004 και από το καλοκαίρι του 2019 έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως. Το μεγαλύτερο ποσοστό ενασχόλησης στην πλατφόρμα συγκεντρώνουν άτομα ηλικίας  9 έως 14 ετών.

Από το προηγούμενο Σάββατο μέχρι σήμερα παραβιάστηκαν χιλιάδες λογαριασμοί και χρησιμοποιήθηκαν για την επανεκλογή του Donald Trump στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο. Οι χρήστες παραπονέθηκαν ότι στα προφίλ τους εμφανίστηκε το μήνυμα :

«Ζητήστε από τους γονείς σας να ψηφίσουν τον Τραμπ φέτος! #MAGA2020».

Μία συντομογραφία του Make America Great Again ( κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά).  Επιπλέον, οι παίκτες ανέφεραν ότι έχουν αποσταλεί μηνύματα εντός του παιχνιδιού από τα παραβιασμένα τους προφίλ σε  φίλους τους, κατόχους  λογαριασμών, προτρέποντάς τους να υποστηρίξουν τον Τραμπ στην ψηφοφορία του Νοεμβρίου. Oι εισβολείς έχουν ακόμα δημιουργήσει δύο avatar τα οποία προσθέτουν στον παραβιασμένο λογαριασμό ντυμένα με ρούχα και αξεσουάρ που φορούν οι υποστηρικτές του Trump όπως κόκκινα καπέλα με το σύνθημα “MAGA” και μπλουζάκια με στάμπα τον Αμερικάνικο αετό.

Εάν θεωρείτε ότι ο λογαριασμός του Roblox σας έχει παραβιαστεί θα πρέπει να κάνετε τις εξής κινήσεις :

  • Να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης με έναν πιο σύνθετο ώστε να μην μπορέσουν να εισβάλουν ξανά στον λογαριασμό σας.
  • Να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό του Roblox για ασφαλέστερη πλοήγηση.

 

 

Πηγή: ΒΒC

Mετάφραση- Απόδοση: Xριστιάνα Ευσταθίου