Διαδικτυακές απειλές

Λάρισα: Ηλικιωμένη ξεγέλασε τους απατεώνες με τα τροχαία

Την ψυχραιμία να σκεφτεί γρήγορα, αλλά και να παγιδέψει τους γνωστούς πλέον απατεώνες με τα τροχαία είχε μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Λάρισα.

Αναλυτικότερα, η 74χρονη γυναίκα δέχθηκε ξαφνικά ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος της συστήθηκε ως αστυνομικός. Αφού την ενημέρωσε για την… ιδιότητά του, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα μια έγκυο γυναίκα και της ζήτησε το ποσό των 40.000 ευρώ προκειμένου να αποφύγει της νομικές συνέπειες.

Πώς τους εξαπάτησε η ηλικιωμένη
Αμέσως η γυναίκα από τη Λάρισα κατάλαβε ότι το τηλεφώνημα επρόκειτο για απάτη. Ωστόσο, αντί να κλείσει το τηλέφωνο εκείνη εξακολούθησε να μιλά με τους απατεώνες παριστάνοντας την αναστατωμένη. Μάλιστα, τους έστησε και παγίδα ρίχνοντάς τους απευθείας στα χέρια των Αρχών. Τι έκανε λοιπόν; Συμφώνησε να δώσει το χρηματικό ποσό κλείνοντας ραντεβού μαζί τους, αλλά την ίδια ώρα ενημέρωσε και την Ασφάλεια για το τηλεφώνημα που δέχθηκε.

Στο τόπο όπου κλείστηκε το ραντεβού εμφανίστηκε μια γυναίκα από τη Βουλγαρία, 59 ετών η οποία ακινητοποιήθηκε από την Αρχές και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Πηγή: iefimerida.gr